Αυτή η συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο με παρμεζάνα στο Air Fryer είναι το τέλειο πιάτο για το βράδυ. Είναι το ίδιο τραγανό με το κλασικό, αν όχι πιο τραγανό!
Τηγανητό Κοτόπουλο με Παρμεζάνα στο Air Fryer
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/tiganito-kotopoulo-me-parmezana-sto-air-fryer-1-1024x768.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/tiganito-kotopoulo-me-parmezana-sto-air-fryer-1-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα φρυγανιά
- 1/3 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (170 γρ. το καθένα)
- 1 κούπα σάλτσα ζυμαρικών
- 1 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- Προαιρετικά: Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός και ζεστά μαγειρεμένα ζυμαρικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 190° C. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ ανακατέψτε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και στη συνέχεια καλύψτε με το μείγμα φρυγανιάς.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια στρώση σε ένα λαδωμένο ταψί στο καλάθι της φριτέζας. Μαγειρέψτε μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 75° C, 10-12 λεπτά, γυρνώντας το στα μισά. Ρίξτε από πάνω σάλτσα και μοτσαρέλα. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, 3-4 λεπτά.
- Αν θέλετε πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό και επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε με ζυμαρικά.