Το Rosti είναι μια μεγάλη τηγανίτα πατάτας, από την Ελβετία. Αν και συνήθως τηγανίζεται, μπορεί να γίνει και στο Air Fryer, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ λάδι, αλλά θα εξακολουθείτε να έχετε αυτό το επιθυμητό τραγανό. Ολοκληρώστε το με μια από τις τρεις γαρνιτούρες που θα μετατρέψουν αυτό το απλό πιάτο με πατάτα σε πανδαισία γεύσης.
Rosti μια Μεγάλη Τηγανίτα Πατάτας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 750 γρ. πατάτες πλυμένες, ξεφλουδισμένες, χοντροτριμμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Γαρνιτούρα με καπνιστό σολομό
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
- 100 γρ. ξινή κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Μεξικάνικη γαρνιτούρα
- 35 γρ. τριμμένο τσένταρ ή μείγμα μεξικάνικου τυριού
- 1/2 αβοκάντο, πολτοποιημένο
- 30 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρα φασόλια στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα
- Τριμμένο τυρί manchego, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα
- Γαρνιτούρα με αυγό, τυρί και μπέικον
- 50 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- 5-6 λουρίδες μπέικον
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε σε ένα μπολ τις πατάτε και το αλάτι. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με λάδι. Απλώστε την τριμμένη πατάτα πιέζοντας μέχρι τις άκρες. Μαγειρέψτε στους 200 C για 25-30 λεπτά. Κρυώστε στο καλάθι για 5 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Για να φτιάξετε την πρώτη γαρνιτούρα , αλείψτε το ρόστι πατάτας με τη ξινή και απλώστε από πάνω τον καπνιστό σολομό. Ολοκληρώστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Για να φτιάξετε τη δεύτερη γαρνιτούρα, απλώστε στο ρόστι πατάτας το τριμμένο τσένταρ ή το μείγμα μεξικάνικου τυριού και τοποθετήστε το στο φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει. Γαρνίρετε με το αβοκάντο, την κόκκινη πιπεριά, τα μαύρα φασόλια και την ξινή κρέμα. Ολοκληρώστε με ένα πασπάλισμα μανσέγκο, αν θέλετε. Σερβίρετε με φρέσκες φέτες λάιμ.
- Για να φτιάξετε την τρίτη γαρνιτούρα, απλωστε στο ροστί πατάτας το χαλούμι, την τριμμένη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα και το βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει. Τηγανίστε τα αυγά και το μπέικον και βάλτε τα από πάνω.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 750 γρ. πατάτες πλυμένες, ξεφλουδισμένες, χοντροτριμμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Γαρνιτούρα με καπνιστό σολομό
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
- 100 γρ. ξινή κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Μεξικάνικη γαρνιτούρα
- 35 γρ. τριμμένο τσένταρ ή μείγμα μεξικάνικου τυριού
- 1/2 αβοκάντο, πολτοποιημένο
- 30 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρα φασόλια στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα
- Τριμμένο τυρί manchego, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα
- Γαρνιτούρα με αυγό, τυρί και μπέικον
- 50 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- 5-6 λουρίδες μπέικον
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε σε ένα μπολ τις πατάτε και το αλάτι. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με λάδι. Απλώστε την τριμμένη πατάτα πιέζοντας μέχρι τις άκρες. Μαγειρέψτε στους 200 C για 25-30 λεπτά. Κρυώστε στο καλάθι για 5 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Για να φτιάξετε την πρώτη γαρνιτούρα , αλείψτε το ρόστι πατάτας με τη ξινή και απλώστε από πάνω τον καπνιστό σολομό. Ολοκληρώστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
- Για να φτιάξετε τη δεύτερη γαρνιτούρα, απλώστε στο ρόστι πατάτας το τριμμένο τσένταρ ή το μείγμα μεξικάνικου τυριού και τοποθετήστε το στο φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει. Γαρνίρετε με το αβοκάντο, την κόκκινη πιπεριά, τα μαύρα φασόλια και την ξινή κρέμα. Ολοκληρώστε με ένα πασπάλισμα μανσέγκο, αν θέλετε. Σερβίρετε με φρέσκες φέτες λάιμ.
- Για να φτιάξετε την τρίτη γαρνιτούρα, απλωστε στο ροστί πατάτας το χαλούμι, την τριμμένη μοτσαρέλα, την τριμμένη παρμεζάνα και το βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει. Τηγανίστε τα αυγά και το μπέικον και βάλτε τα από πάνω.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!