Τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και τυρί στο Air Fryer είναι ένας γευστικός τρόπος για να απολαύσετε τη γενναιοδωρία του καλοκαιριού.
Κολοκυθάκια Γεμιστά στο Air Fryer σε 30 Λεπτά
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/kolokithakia-gemista-sto-air-fryer-se-30-lepta-1024x683.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/kolokithakia-gemista-sto-air-fryer-se-30-lepta-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κούπα τριμμένο τυρί Havarti
- 3/4 κούπας φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόψτε κάθε κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος. Κόψτε μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος ώστε να κάθονται επίπεδα. Αφαιρέστε τον πολτό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τον κιμά και το σκόρδο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Προσθέστε το τυρί Havarti, τα 2/4 φέτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 180° C. Γεμίστε τα κολοκυθάκια με τον μείγμα κιμά. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί στο καλάθι. Μαγειρέψτε 8 λεπτά. Ρίξτε από πάνω το 1/4 φέτα. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά.