Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο κέικ λεμονιού στο Air Fryer στο μισό χρόνο από ότι θα το ψήνατε στο φούρνο.
Εύκολο Κέικ Λεμονιού στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Για το κέικ
- 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
- 3 αυγά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 210 γρ. γιαούρτι με μέλι
- Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
- Για το γλάσο λεμονιού
- 10 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. και στρώστε στη βάση χαρτί ψησίματος.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήσετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού και το κάρδαμο μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα 3 αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το αλεύρι και το γιαούρτι. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια.
- Προθερμάνετε τo Air Fryer στους 180°C. Τοποθετήστε τη φόρμα στο καλάθι. Ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζετε στο κέντρο του κέικ. Αφήστε στην άκρη τη φόρμα για 5 λεπτά ωστε να κρυώσει εντελώς.
- Για να φτιάξετε το γλάσο λεμονιού, βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού για να κάνετε μια λεία πάστα.
- Βάλτε το κέικ σε πιατέλα, περιχύστε με το γλάσο και πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για να το σερβίρετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Για το κέικ
- 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
- 3 αυγά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 210 γρ. γιαούρτι με μέλι
- Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
- Για το γλάσο λεμονιού
- 10 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ. και στρώστε στη βάση χαρτί ψησίματος.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήσετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη ψιλοτριμμένη φλούδα λεμονιού και το κάρδαμο μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη. Προσθέστε τα 3 αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε το αλεύρι και το γιαούρτι. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια.
- Προθερμάνετε τo Air Fryer στους 180°C. Τοποθετήστε τη φόρμα στο καλάθι. Ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζετε στο κέντρο του κέικ. Αφήστε στην άκρη τη φόρμα για 5 λεπτά ωστε να κρυώσει εντελώς.
- Για να φτιάξετε το γλάσο λεμονιού, βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε μαζί το χυμό λεμονιού για να κάνετε μια λεία πάστα.
- Βάλτε το κέικ σε πιατέλα, περιχύστε με το γλάσο και πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για να το σερβίρετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!