Ο ευκολότερος τρόπος για να μαγειρέψετε φασολάκια; Βάλτε τα στο Air Fryer με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίξτε μια πλούσια βινεγκρέτ Ντιζόν.
Φασολάκια στο Air Fryer σε 30 Λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό φασολάκια με τα άκρα κομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 1/2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 μικρό ασκαλώνιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. φύλλα εστραγκόν, χοντροκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 190°C. Σε μεγάλο μπολ, ρίξτε τα φασολάκια με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Μαγειρέψτε τα μισά φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν, για 8 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά. Βάλτε τα σε δεύτερο μεγάλο μπολ. Μαγειρέψτε τα υπόλοιπα φασολάκια. ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, 8 λεπτά. Προσθέστε την πρώτη παρτίδα στη δεύτερη παρτίδα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ψήνονται, 1 έως 2 λεπτά ακόμη.
- Εν τω μεταξύ, στο πρώτο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε το ασκαλώνιο και αφήστε για 5 λεπτά. Ανακατεύοντας αργά, προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι για να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα φασολάκια και το εστραγκόν και ανακατέψτε να ενωθούν.