Αυτά τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στο Air Fryer είναι τόσο γευστικά, εύκολα και γίνονται σε 15 λεπτά.
Γεμιστά Στήθη Κοτόπουλου στο Air Fryer σε 15 Λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Γέμιση
- Μισή κούπα μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
- Μισή κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ και μοτσαρέλα
- ¾ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα ranch
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στεγνώστε τα στήθη κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας. Ισιώστε ελαφρά κάθε στήθος με έναν ξύλινο κόπανο. Ανοίξτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι με το λάδι και τρίψτε το μείγμα από την εξωτερική πλευρά του κοτόπουλου.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπρόκολο με το τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί και το καρύκευμα.
- Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με τη γέμιση τυριού μπρόκολου. Κλείστε το στήθος κοτόπουλου με οδοντογλυφίδες για να μην χυθεί η γέμιση. Λίγο λιωμένο τυρί θα βγει έξω κατά το μαγείρεμα, αλλά είναι φυσιολογικό.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190˚C. Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στο καλάθι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Ελέγξτε το ψήσιμο ένα θερμόμετρο κρέατος. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 74˚C.
- Βγάλτε προσεκτικά το κοτόπουλο από το καλάθι και σερβίρετε με ένα συνοδευτικό.