Αυτό το εύκολο και αφράτο κέικ μήλου στο Air Fryer είναι γεμάτο με φρέσκα μήλα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
Εύκολο Κέικ Μήλου στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλάτι για γεύση
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι συν 1 κ.γ.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ με το μαγειρικό σπρέι και την αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αυγό και το λάδι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια μήλου.
- Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα κέικ.
- Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σκεπάστε τη φόρμα και με ένα πιρούνι ανοίξτε μερικές τρύπες από πάνω.
- Με το καλάθι μέσα στο Air Fryer, προθερμαίνετε στους 190°C για 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε τη φόρμα κέικ στο καλάθι και ψήστε για 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί για 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τη φόρμα κέικ.
- Αφού περάσουν άλλα 5 λεπτά, βγαλτε τη φόρμα κέικ και τοποθετήστε την σε μια σχάρα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε το κέικ για να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.