Φτιάξτε νόστιμους λουκουμάδες μήλου και κανέλας στο Air Fryer και σερβίρετέ τους ζεστούς βουτηγμένους σε κρέμα βανίλιας για απογευματινό τσάι.
Λουκουμάδες Μήλου και Κανέλας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 125 ml χυμό μήλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 2 μήλα χωρίς τη φλούδα, χοντροτριμμένα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Κρέμα βανίλιας για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε το αλεύρι, τη πρέζα αλάτι, τα 50 γρ. ζάχαρη και μισό κουταλάκι κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Χτυπήστε το χυμό μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 2 αυγά σε ένα άλλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα μήλα.
- Στρώστε τη βάση του καλαθιού του Air Fryer με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε 60 ml από τη ζύμη στο χαρτί (ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού σας, μπορείτε να χωρέσετε 2 ή 3 λουκουμάδες τη φορά). Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι, καθώς θα διογκωθούν κατά το μαγείρεμα. Ψεκάστε με λάδι. Ψήστε για 5 λεπτά στους 200°C. Γυρίστε τους λουκουμάδες. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Όσο ψήνονται οι λουκουμάδες, αναμείξτε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια ζάχαρη και το άλλο μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ρηχό μπολ. Βγάλτε τους λουκουμάδες από το Air Fryer. Αλείψτε παντού με το λιωμένο βούτυρο. Βουτήξτε τους, ένα κάθε φορά, σε ζάχαρη και κανέλα.
- Σερβίρετε τους λουκουμάδες αμέσως με κρέμα βανίλιας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 125 ml χυμό μήλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 2 μήλα χωρίς τη φλούδα, χοντροτριμμένα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Κρέμα βανίλιας για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε το αλεύρι, τη πρέζα αλάτι, τα 50 γρ. ζάχαρη και μισό κουταλάκι κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο. Χτυπήστε το χυμό μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 2 αυγά σε ένα άλλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα μήλα.
- Στρώστε τη βάση του καλαθιού του Air Fryer με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε 60 ml από τη ζύμη στο χαρτί (ανάλογα με το μέγεθος του καλαθιού σας, μπορείτε να χωρέσετε 2 ή 3 λουκουμάδες τη φορά). Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι, καθώς θα διογκωθούν κατά το μαγείρεμα. Ψεκάστε με λάδι. Ψήστε για 5 λεπτά στους 200°C. Γυρίστε τους λουκουμάδες. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Όσο ψήνονται οι λουκουμάδες, αναμείξτε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια ζάχαρη και το άλλο μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ρηχό μπολ. Βγάλτε τους λουκουμάδες από το Air Fryer. Αλείψτε παντού με το λιωμένο βούτυρο. Βουτήξτε τους, ένα κάθε φορά, σε ζάχαρη και κανέλα.
- Σερβίρετε τους λουκουμάδες αμέσως με κρέμα βανίλιας.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!