Αυτά τα μπισκότα στο Air Fryer έχουν βουτυρώδη γεύση, τραγανές άκρες και αφράτο εσωτερικό. Ψήνονται σε λιγότερο από 30 λεπτά και χρειάζονται μόνο 6 υλικά!
Μπισκότα στο Air Fryer σε 20 Λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο (κρύο) – επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας για αλείψετε τα μπισκότα
- 2 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κούπα + 2 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα (κρύο)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 205 C. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και ρίξτε τους στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβώλοι σε μέγεθος μπιζελιού.
- Ρίξτε το κρύο βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη ζύμη. Η ζύμη μπορεί να φαίνεται πολύ εύθρυπτη, μην προσθέσετε περισσότερο βουτυρόγαλα! Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και ανοίξτε την σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον εύθρυπτη. Κόψτε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο. Αν δείτε μεγάλα κομμάτια βουτύρου, μην ανησυχείτε – αυτό είναι καλό!
- Με τα χέρια σας πιέστε τα κομμάτια μεταξύ τους και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ισιώσετε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 2,5 εκατοστών. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με σπρέι μαγειρέματος.
- Πιέστε έναν κόφτη μπισκότων διαμέτρου 8 εκατοστών στη ζύμη και τοποθετήστε τα μεμονωμένα μπισκότα στο καλάθι. Μην γυρίζετε τον κόφτη, πιέστε μέσα στη ζύμη και αφαιρέστε. Διπλώστε ξανά την περίσσεια ζύμη και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη του μπισκότου, περίπου 7 μπισκότα.
- Αλείψτε τις κορυφές των μπισκότων με λιωμένο βούτυρο. Μαγειρέψτε για 9-10 λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο (κρύο) - επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας για αλείψετε τα μπισκότα
- 2 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κούπα + 2 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα (κρύο)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 205 C. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόψτε το βούτυρο σε κύβους και ρίξτε τους στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβώλοι σε μέγεθος μπιζελιού.
- Ρίξτε το κρύο βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύθρυπτη ζύμη. Η ζύμη μπορεί να φαίνεται πολύ εύθρυπτη, μην προσθέσετε περισσότερο βουτυρόγαλα! Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και ανοίξτε την σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά μέχρι η ζύμη να μην είναι πλέον εύθρυπτη. Κόψτε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο. Αν δείτε μεγάλα κομμάτια βουτύρου, μην ανησυχείτε – αυτό είναι καλό!
- Με τα χέρια σας πιέστε τα κομμάτια μεταξύ τους και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να ισιώσετε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 2,5 εκατοστών. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με σπρέι μαγειρέματος.
- Πιέστε έναν κόφτη μπισκότων διαμέτρου 8 εκατοστών στη ζύμη και τοποθετήστε τα μεμονωμένα μπισκότα στο καλάθι. Μην γυρίζετε τον κόφτη, πιέστε μέσα στη ζύμη και αφαιρέστε. Διπλώστε ξανά την περίσσεια ζύμη και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη του μπισκότου, περίπου 7 μπισκότα.
- Αλείψτε τις κορυφές των μπισκότων με λιωμένο βούτυρο. Μαγειρέψτε για 9-10 λεπτά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!