Πιθανότατα έχετε γευτεί το τηγανητό παγωτό σε ένα εστιατόριο και τώρα θα σας δείξουμε πώς να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι με Air Fryer.
Πως να Φτιάξετε Εύκολα Τηγανητό Παγωτό στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,5 λίτρο παγωτό βανίλια καλής ποιότητας
- 300 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 3 αυγά
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
- Για τη σάλτσα καραμέλας
- 180 γρ. σοκολάτα Cadbury Caramilk, ψιλοκομμένη
- 185 ml καραμέλα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε ένα ταψί λαμαρίνα για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Δουλεύοντας γρήγορα, κόψτε το παγωτό βανίλιας σε 12 μπάλες και τοποθετήστε τις στο ταψί. Βάλτε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.
- Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα digestive σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Δουλεύοντας με μία κάθε φορά, κυλήστε τις μπάλες παγωτού στα θρυμματισμένα μπισκότα για να επικαλυφθούν, τινάζοντας την περίσσεια. Βάλτε τις ξανά στο ταψί και καταψύξτε για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν.
- Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα. Δουλεύοντας μία κάθε φορά, κυλήστε τις μπάλες στο μείγμα αυγών και μετά στα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Επιστρέψτε τις στο ταψί. Καταψύξτε για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν. Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα των αυγών στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα καραμέλας, ανακατεύοντας τη σοκολάτα και την καραμέλα γάλακτος σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1½ λεπτό ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C για 5 λεπτά. Τοποθετήστε 2 μπάλες παγωτού σε ένα μικρό φύλλο χαρτιού ψησίματος (πρέπει να μπορείτε να σηκώσετε το χαρτί με τις μπάλες παγωτού πάνω του, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να καλύπτει όλη τη βάση του καλαθιού. Ψεκάστε με λάδι.
- Μαγείρεψε στους 200°C για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τις μπάλες σε πιάτα, περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρετε αμέσως.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,5 λίτρο παγωτό βανίλια καλής ποιότητας
- 300 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 3 αυγά
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
- Για τη σάλτσα καραμέλας
- 180 γρ. σοκολάτα Cadbury Caramilk, ψιλοκομμένη
- 185 ml καραμέλα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε ένα ταψί λαμαρίνα για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Στρώστε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Δουλεύοντας γρήγορα, κόψτε το παγωτό βανίλιας σε 12 μπάλες και τοποθετήστε τις στο ταψί. Βάλτε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.
- Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα digestive σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Δουλεύοντας με μία κάθε φορά, κυλήστε τις μπάλες παγωτού στα θρυμματισμένα μπισκότα για να επικαλυφθούν, τινάζοντας την περίσσεια. Βάλτε τις ξανά στο ταψί και καταψύξτε για άλλη 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν.
- Χτυπήστε μαζί σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα. Δουλεύοντας μία κάθε φορά, κυλήστε τις μπάλες στο μείγμα αυγών και μετά στα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Επιστρέψτε τις στο ταψί. Καταψύξτε για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν. Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα των αυγών στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα καραμέλας, ανακατεύοντας τη σοκολάτα και την καραμέλα γάλακτος σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1½ λεπτό ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C για 5 λεπτά. Τοποθετήστε 2 μπάλες παγωτού σε ένα μικρό φύλλο χαρτιού ψησίματος (πρέπει να μπορείτε να σηκώσετε το χαρτί με τις μπάλες παγωτού πάνω του, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να καλύπτει όλη τη βάση του καλαθιού. Ψεκάστε με λάδι.
- Μαγείρεψε στους 200°C για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τις μπάλες σε πιάτα, περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρετε αμέσως.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!