Ποιο είναι το μυστικό για να φτιάξετε scones λεμονιού; Προσθέστε λεμονάδα και μαγειρέψτε τα στο Air Fryer – θα μας ευχαριστήσετε αργότερα!
Scones Λεμονιού στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 525 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
- 300ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
- 185 ml λεμονάδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Γάλα για επάλειψη
- Μαρμελάδα βατόμουρο για σερβίρισμα
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα πηγάδι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη λεμονάδα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με επίπεδη λεπίδα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει λεία. Πιέστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό πάχος 2,5 εκ. Βουτήξτε ένα στρογγυλό κόφτη ζύμης διαμέτρου 5,5 εκ. σε αλεύρι. Κόψτε τα scones. Πιέστε απαλά τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μεταξύ τους και επαναλάβετε για να φτιάξετε 16 κομμάτια.
- Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος στο καλάθι, φροντίζοντας το χαρτί να είναι 1 εκατοστό μικρότερο από το καλάθι για να κυκλοφορήσει ο αέρας. Τοποθετήστε 5 ή 6 scones, σχεδόν ακουμπημένα στο καλάθι. Βουρτσίστε ελαφρά τις κορυφές με γάλα. Μαγειρέψτε στους 160°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ακουστεί κοίλο όταν χτυπάτε από πάνω. Μεταφέρετε τα scones προσεκτικά σε μια σχάρα. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές με τα υπόλοιπα scones και το γάλα.
- Σερβίρετε τα scones ζεστά με μαρμελάδα βατόμουρο και σαντιγί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 525 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
- 300ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
- 185 ml λεμονάδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Γάλα για επάλειψη
- Μαρμελάδα βατόμουρο για σερβίρισμα
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αναμείξτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα πηγάδι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη λεμονάδα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με επίπεδη λεπίδα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνει λεία. Πιέστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό πάχος 2,5 εκ. Βουτήξτε ένα στρογγυλό κόφτη ζύμης διαμέτρου 5,5 εκ. σε αλεύρι. Κόψτε τα scones. Πιέστε απαλά τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μεταξύ τους και επαναλάβετε για να φτιάξετε 16 κομμάτια.
- Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος στο καλάθι, φροντίζοντας το χαρτί να είναι 1 εκατοστό μικρότερο από το καλάθι για να κυκλοφορήσει ο αέρας. Τοποθετήστε 5 ή 6 scones, σχεδόν ακουμπημένα στο καλάθι. Βουρτσίστε ελαφρά τις κορυφές με γάλα. Μαγειρέψτε στους 160°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ακουστεί κοίλο όταν χτυπάτε από πάνω. Μεταφέρετε τα scones προσεκτικά σε μια σχάρα. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές με τα υπόλοιπα scones και το γάλα.
- Σερβίρετε τα scones ζεστά με μαρμελάδα βατόμουρο και σαντιγί.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!