Αυτές οι τραγανές μπουκιές κοτόπουλου στο Air Fryer, καρυκευμένες με λεμόνι, σκόρδο και ιταλικό καρύκευμα, είναι μια τέλεια προσθήκη σε δίσκο ορεκτικών, σε μια σαλάτα ή ως κύριο πιάτο για ένα οικογενειακό δείπνο.
Τραγανές Μπουκιές Κοτόπουλου στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175 βαθμούς C για 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, την πάπρικα και το καγιέν μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μία στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες.
- Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και τα ζουμιά να τρέξουν διαφανή, 8 με 10 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που τοποθετείται κοντά στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 74 βαθμούς C.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175 βαθμούς C για 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, την πάπρικα και το καγιέν μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μία στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ίσως χρειαστεί να τα μαγειρέψετε σε παρτίδες.
- Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και τα ζουμιά να τρέξουν διαφανή, 8 με 10 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που τοποθετείται κοντά στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 74 βαθμούς C.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!