Αν αγαπάς τις πατάτες όσο κι εγώ, τότε αυτές οι τραγανές πατατομπουκιές με φέτα στο air fryer θα σε ξετρελάνουν! Είναι απίστευτα εύκολες, έτοιμες σε χρόνο μηδέν και το καλύτερο; Δεν χρειάζονται τηγάνι — άρα λιγότερα λάδια και ενοχές.
Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί στο air fryer: Η απόλυτη comfort food συνταγή
Γιατί να δοκιμάσεις πατατομπουκιές στο air fryer
Το air fryer έχει αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύουμε. Μαγειρεύει με ελάχιστο ή και καθόλου λάδι, προσφέροντας αποτέλεσμα σαν τηγανητό αλλά πολύ πιο ελαφρύ.
Οι πατατομπουκιές στο air fryer:
- Γίνονται τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά.
- Έχουν λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το τηγάνισμα.
- Είναι τέλειες για σνακ, συνοδευτικό ή finger food σε τραπέζι.
Υλικά που θα χρειαστείς
Για περίπου 20 πατατομπουκιές:
- 4 μέτριες βραστές πατάτες
- 150 γρ. θρυμματισμένη φέτα
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Φρυγανιά για πανάρισμα
- Ελαιόλαδο σε σπρέι (προαιρετικά για ψεκασμό)
💡 Tip: Μπορείς να προσθέσεις και λίγη μοτσαρέλα αν θέλεις πιο «τσιχλωτή» υφή στο εσωτερικό!
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
- Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποίησέ τες με πιρούνι ή πρες πατάτας.
- Πρόσθεσε τη φέτα, το αυγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάσε μικρές μπουκιές, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Πέρασέ τες από φρυγανιά ώστε να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
- Τοποθέτησε τις πατατομπουκιές στο καλάθι του air fryer σε μία στρώση (να μην ακουμπάνε μεταξύ τους).
- Ψέκασε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στους 190°C για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τες στη μέση για ομοιόμορφο χρώμα.
Πώς να τις σερβίρεις
Οι πατατομπουκιές είναι πολυμορφικές! Μπορείς να τις απολαύσεις:
- Με σως γιαουρτιού ή τσιπς ντομάτας
- Ως συνοδευτικό δίπλα σε σαλάτα
- Σε παιδικά πάρτι (ξετρελαίνουν τους μικρούς)
- Σε brunch ή μπουφέ
Extra tips για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα
- Μην παραγεμίσεις το καλάθι του air fryer — οι πατατομπουκιές χρειάζονται χώρο για να «αναπνεύσουν» και να γίνουν τραγανές.
- Αν θες πιο «cheesy» γεύση, πρόσθεσε λίγη τριμμένη γραβιέρα στο μείγμα.
- Μπορείς να ετοιμάσεις τη ζύμη από πριν και να τη φυλάξεις στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Ινδικά Samosas με Πατάτα και Κάρι σε Αραβική Πίτα στο Air Fryer
Συμπέρασμα
Οι πατατομπουκιές με φέτα στο air fryer είναι το απόλυτο comfort food χωρίς τύψεις. Είναι εύκολες, οικονομικές και πεντανόστιμες. Αν δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμα, ήρθε η ώρα να τις φτιάξεις — είμαι σίγουρη πως θα τις αγαπήσεις!