Τα τραγανά παντζάρια στο Air Fryer είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό και πολύχρωμο ορεκτικό.
Τραγανά Παντζάρια στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/4 κούπας συσκευασμένα σπασμένα αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
- 2 μάτσα παντζάρια (περίπου 1,4 κιλά συνολικά) μαζί με τα φύλλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- Σπρέι μαγειρικής
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ρίξτε τα σπασμένα φύλλα δάφνης, τα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και το αλεσμένο λευκό πιπέρι σε ένα μύλο μπαχαρικών. Τρίψτε τα σε μια λεπτή πράσινη σκόνη, περίπου 10 φορές. Εάν χρειάζεται, κοσκινίστε τη σκόνη μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν μικρά κομμάτια από φύλλα δάφνης.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 205°C. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα παντζάρια.
- Ξεφλουδίστε τα παντζάρια. Κόψτε σε κομμάτια 2,5 εκατοστών (λίγο πάνω από 3 κούπες). Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Ψεκάστε ελαφρά το καλάθι του Air Fryer με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μία στρώση στο καλάθι, δουλέψτε σε παρτίδες αν χρειαστεί. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Γυρίστε τα παντζάρια και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσουν στις άκρες και να μαλακώσουν με το πιρούνι, 8 με 10 λεπτά ακόμα.
- Εν τω μεταξύ, κόψτε 5 μέτρια πράσινα φύλλα παντζαριού σε λεπτές φέτες (περίπου 3/4 κούπας). Πλύνετε και ξεπλύνετε τα φύλλα σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα παντζάρια στο μπολ με τα φύλλα, πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε τα να ενωθούν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/4 κούπας συσκευασμένα σπασμένα αποξηραμένα φύλλα δάφνης
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
- 2 μάτσα παντζάρια (περίπου 1,4 κιλά συνολικά) μαζί με τα φύλλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- Σπρέι μαγειρικής
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ρίξτε τα σπασμένα φύλλα δάφνης, τα 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και το αλεσμένο λευκό πιπέρι σε ένα μύλο μπαχαρικών. Τρίψτε τα σε μια λεπτή πράσινη σκόνη, περίπου 10 φορές. Εάν χρειάζεται, κοσκινίστε τη σκόνη μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να αφαιρέσετε τυχόν μικρά κομμάτια από φύλλα δάφνης.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 205°C. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα παντζάρια.
- Ξεφλουδίστε τα παντζάρια. Κόψτε σε κομμάτια 2,5 εκατοστών (λίγο πάνω από 3 κούπες). Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Ψεκάστε ελαφρά το καλάθι του Air Fryer με μαγειρικό σπρέι. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μία στρώση στο καλάθι, δουλέψτε σε παρτίδες αν χρειαστεί. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Γυρίστε τα παντζάρια και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσουν στις άκρες και να μαλακώσουν με το πιρούνι, 8 με 10 λεπτά ακόμα.
- Εν τω μεταξύ, κόψτε 5 μέτρια πράσινα φύλλα παντζαριού σε λεπτές φέτες (περίπου 3/4 κούπας). Πλύνετε και ξεπλύνετε τα φύλλα σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τα παντζάρια στο μπολ με τα φύλλα, πασπαλίστε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε τα να ενωθούν.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!