Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Ορεκτικά στο Air FryerΕύκολες ΣυνταγέςΠάρτυΣνακ & ΟρεκτικάΣυνταγές για Air FryerΥγιεινά στο Air Fryer

Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer

Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer

Αυτές οι τραγανές γεμιστές ελιές στο Air Fryer είναι ένα γρήγορο υγιεινό ορεκτικό που μπορείτε να το συνοδέψετε με ντιπ μαρινάρας.

Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer

Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer – vespresso

Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer

AirFryers Team Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer Τραγανές Γεμιστές Ελιές στο Air Fryer Εκτύπωσε το
Σερβίρει: 4 Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 voted )

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 50 γρ. μαλακό τυρί
  • 30 γρ. τριμμένο παρμιτζάνο-ρετζάνο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 140 γρ. μεγάλες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Μαγειρικό σπρέι λαδιού
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πάστα σκόρδου και μυρωδικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το μαλακό τυρί και ανακατέψτε. Προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε. Αραιώστε με λίγο γάλα για να μην είναι παχύρευστο το μείγμα .
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό κορνέ και χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε τις ελιές. Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C.
  3. Πάρτε 3 ξεχωριστά μικρά μπολ και γεμίστε το πρώτο με το αλεύρι, το δεύτερο με το χτυπημένο αυγό κα το τρίτο με τη φρυγανιά που έχετε προσθέσει την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα φύλλα θυμαριού.
  4. Λίγες κάθε φορά, ρίξτε τις ελιές πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά.
  5. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer λίγο λάδι και προσθέστε τις ελιές. Ψεκάστε τις περισσότερο λάδι και μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά, ανακινώντας κάθε 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνες παντού.
  6. Στο μεταξύ φτιάξτε το ντιπ μαρινάρας. Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, την πάστα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε και ζεσταίνετε, είτε σε μικρή κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας είτε σε κανάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αδειάστε τη σε ένα μικρό μπολ και σερβίρετε μαζί με τις γεμιστές ελιές.

Related Articles

Τορτίγιες με Ζαμπόν και Τυρί στο Air Fryer

AirFryers Team

Λουκάνικα και Λαχανικά στο Air Fryer

AirFryers Team

Εύκολο Κέικ Καρότου στο Air Fryer

AirFryers Team