Η απόλυτη ατομική κοτόπιτα στο Air Fryer. Νόστιμο κοτόπουλο και λαχανικά ριγμένα σε μια κρεμώδη σάλτσα, μέσα σε μια κρούστα σφολιάτας.
Ατομική Κοτόπιτα στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- Ανάμεικτα λαχανικά
- 3 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένος αρακάς
- 2 κουταλιές της σούπας ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. λευκό κρασί
- Χτυπημένο αυγό για άλειμμα
- Εξαιρετικό παρθένο σπρέι ελαιόλαδου
- 4 κεραμικά φορμάκια
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ανοίξτε τη σφολιάτα σας ώστε να χωρέσει πάνω από τα κεραμικά φορμάκια και ψεκάστε τα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
- Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου στο καλάθι του Air Fryer, αλατοπιπερώστε καλά και πασπαλίστε με μαϊντανό. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά στους 180 C.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και ρίξτε τους σε ένα μπολ με τα ανάμεικτα λαχανικά, το τυρί κρέμα, το κρασί, το γάλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε τη γέμιση κοτόπουλου στα φορμάκια και σκεπάστε με τη σφολιάτα. Πιέστε προς τα κάτω για να κλείσετε τα φορμάκια. Χαράξτε το πάνω μέρος της πίτας με ψαλίδι για να αφήσετε τις πίτες να αναπνεύσουν καθώς ψήνονται. Στη συνέχεια αλείψτε τις με το χτυπημένο αυγό.
- Τοποθετήστε τα κεραμικά φορμάκια στο καλάθι του Air Fryer και ψήστε για 17 λεπτά στους 180 C ή μέχρι να ροδίσουν οι πίτες σας και να ζεσταθούν στο κέντρο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
- Ανάμεικτα λαχανικά
- 3 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένος αρακάς
- 2 κουταλιές της σούπας ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. λευκό κρασί
- Χτυπημένο αυγό για άλειμμα
- Εξαιρετικό παρθένο σπρέι ελαιόλαδου
- 4 κεραμικά φορμάκια
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ανοίξτε τη σφολιάτα σας ώστε να χωρέσει πάνω από τα κεραμικά φορμάκια και ψεκάστε τα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
- Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου στο καλάθι του Air Fryer, αλατοπιπερώστε καλά και πασπαλίστε με μαϊντανό. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά στους 180 C.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και ρίξτε τους σε ένα μπολ με τα ανάμεικτα λαχανικά, το τυρί κρέμα, το κρασί, το γάλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά και ανακατέψτε ξανά.
- Τοποθετήστε τη γέμιση κοτόπουλου στα φορμάκια και σκεπάστε με τη σφολιάτα. Πιέστε προς τα κάτω για να κλείσετε τα φορμάκια. Χαράξτε το πάνω μέρος της πίτας με ψαλίδι για να αφήσετε τις πίτες να αναπνεύσουν καθώς ψήνονται. Στη συνέχεια αλείψτε τις με το χτυπημένο αυγό.
- Τοποθετήστε τα κεραμικά φορμάκια στο καλάθι του Air Fryer και ψήστε για 17 λεπτά στους 180 C ή μέχρι να ροδίσουν οι πίτες σας και να ζεσταθούν στο κέντρο.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!