Τραγανες ψαρόπιτες στο Air Fryer με σάλτσα ψητής πιπεριάς που μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε λευκό ψάρι, κονσέρβα σολομού ή ακόμα και καβούρι.
Εύκολες Ψαρόπιτες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φιλέτο λευκού ψαριού, όπως καλκάνι, τιλάπια, μπακαλιάρο, ιππόγλωσσα ή ακόμα και σολομό ή καβούρι σε κονσέρβα
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ψιλοκομμένο σέλινο
- Light μαγιονέζα και μουστάρδα Ντιζόν
- Χυμός λεμονιού
- 2 αυγά
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Ψιλοκομμένες άκρες τριών φρέσκων κρεμμυδιών
- Αλάτι και πιπέρι
- Σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς: ψητές κόκκινες πιπεριές σε βάζο, μια σκελίδα σκόρδο, γλυκιά πάπρικα, light μαγιονέζα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μίνι μπλέντερ πολτοποιείστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές, το σκόρδο και την πάπρικα. Αναμείξτε με τη μαγιονέζα και αφήστε στην άκρη τη σάλτσα.
- Μαγειρέψτε στο Air Fryer το ψάρι στους 200°C για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί και ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε το ψάρι με τη φρυγανιά, το σέλινο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, ένα αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το και το πιπέρι. Χωρίστε σε 8 μερίδες και πλάστε σε στρογγυλές πίτες. Αν χαλάσουν, προσθέστε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
- Χτυπήστε το δεύτερο αυγό σε ένα μπολ και ρίξτε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο. Βουτήξτε τις πίτες στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ψεκάστε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο.
- Μαγειρέψτε τις ψαρόπιτες στο Air Fryer στους 200°C για 8 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά, μέχρι να ροδίσουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Φιλέτο λευκού ψαριού, όπως καλκάνι, τιλάπια, μπακαλιάρο, ιππόγλωσσα ή ακόμα και σολομό ή καβούρι σε κονσέρβα
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ψιλοκομμένο σέλινο
- Light μαγιονέζα και μουστάρδα Ντιζόν
- Χυμός λεμονιού
- 2 αυγά
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Ψιλοκομμένες άκρες τριών φρέσκων κρεμμυδιών
- Αλάτι και πιπέρι
- Σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς: ψητές κόκκινες πιπεριές σε βάζο, μια σκελίδα σκόρδο, γλυκιά πάπρικα, light μαγιονέζα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μίνι μπλέντερ πολτοποιείστε τις ψητές κόκκινες πιπεριές, το σκόρδο και την πάπρικα. Αναμείξτε με τη μαγιονέζα και αφήστε στην άκρη τη σάλτσα.
- Μαγειρέψτε στο Air Fryer το ψάρι στους 200°C για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί και ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα μεγάλο μπολ, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε το ψάρι με τη φρυγανιά, το σέλινο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, ένα αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το και το πιπέρι. Χωρίστε σε 8 μερίδες και πλάστε σε στρογγυλές πίτες. Αν χαλάσουν, προσθέστε λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά.
- Χτυπήστε το δεύτερο αυγό σε ένα μπολ και ρίξτε την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο. Βουτήξτε τις πίτες στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ψεκάστε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο.
- Μαγειρέψτε τις ψαρόπιτες στο Air Fryer στους 200°C για 8 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από το skinnytaste
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!