Οι ζουμερές αστακοουρές στο Air Fryer με βούτυρο είναι μια γρήγορη, εύκολη και απολαυστική συνταγή για δείπνο.
Ζουμερές Αστακοουρές στο Air Fryer
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/zoumeres-astakooures-sto-air-fryer-1024x425.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/zoumeres-astakooures-sto-air-fryer-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 (140 γρ. η καθεμιά) ουρές αστακού
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Μεγάλη πρέζα αλάτι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε από το ανοιχτό άκρο μέχρι την ουρά. Βγάλτε το κρέας του αστακού από το κέλυφος στην κορυφή. Αφαιρέστε τη σκούρα φλέβα στη μέση του κρέατος του αστακού.
- Τοποθετήστε τις αστακοουρές στο καλάθι του Air Fryer στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο στις κορυφές και πασπαλίστε με αλάτι.
- Μαγειρέψτε στους 205 βαθμούς C για 4-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Οι αστακοουρές θα έχουν ένα έντονο κόκκινο κέλυφος και λευκό κρέας. Ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της ουράς του αστακού και τη συσκευή που χρησιμοποιείται.
- Σερβίρετε με λιωμένο βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.