Τα τραγανά στικς μοτσαρέλας στο Air Fryer είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό που μπορεί πλέον να παρασκευαστεί στην άνεση του σπιτιού σας και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο!
Τραγανά Στικς Μοτσαρέλας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε στικς
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κούπα φρυγανιά πάνκο
- 1 κουταλιά του γλυκού ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 1/4 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιά του γλυκού άλατι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
- Σάλτσα μαρινάρα για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόψτε τα στικς μοτσαρέλας στη μέση, σταυρωτά. Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το νερό. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε τις φρυγανιές, το ιταλικό καρύκευμα, τη σκόνη σκόρδου και την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε κάθε ένα από τα στικ μοτσαρέλας στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια στο μείγμα με το αλεύρι. Βουτήξτε το ξανά στα αυγά και, στη συνέχεια, ρίξτε το στο μείγμα φρυγανιών, πιέζοντας για να καλυφθει καλά.
- Τοποθετήστε τα στικς σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, βουτήξτε κάθε στικ ξανά στα αυγά και, στη συνέχεια, στο μείγμα φρυγανιών, πιέζοντας για να καλυφθεί καλά. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμη.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 90°C. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με σπρέι μαγειρέματος. Ψεκάστε γενναιόδωρα τα κατεψυγμένα στικς με μαγειρικό σπρέι ελαιόλαδου. Τοποθετήστε τα στικς στο καλάθι σε μία στρώση σε παρτίδες. Μαγειρέψτε για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Προσέχετε να μην ψηθούν υπερβολικά διαφορετικά το τυρί θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
- Σερβίρετε αμέσως με ζεστή σάλτσα μαρινάρας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε στικς
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κούπα φρυγανιά πάνκο
- 1 κουταλιά του γλυκού ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
- 1/4 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιά του γλυκού άλατι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
- Σάλτσα μαρινάρα για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόψτε τα στικς μοτσαρέλας στη μέση, σταυρωτά. Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά και το νερό. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, αναμείξτε τις φρυγανιές, το ιταλικό καρύκευμα, τη σκόνη σκόρδου και την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύοντας καλά. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε κάθε ένα από τα στικ μοτσαρέλας στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια στο μείγμα με το αλεύρι. Βουτήξτε το ξανά στα αυγά και, στη συνέχεια, ρίξτε το στο μείγμα φρυγανιών, πιέζοντας για να καλυφθει καλά.
- Τοποθετήστε τα στικς σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, βουτήξτε κάθε στικ ξανά στα αυγά και, στη συνέχεια, στο μείγμα φρυγανιών, πιέζοντας για να καλυφθεί καλά. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμη.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 90°C. Ψεκάστε το καλάθι του Air Fryer με σπρέι μαγειρέματος. Ψεκάστε γενναιόδωρα τα κατεψυγμένα στικς με μαγειρικό σπρέι ελαιόλαδου. Τοποθετήστε τα στικς στο καλάθι σε μία στρώση σε παρτίδες. Μαγειρέψτε για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Προσέχετε να μην ψηθούν υπερβολικά διαφορετικά το τυρί θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
- Σερβίρετε αμέσως με ζεστή σάλτσα μαρινάρας.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!