Γεμιστές μελιτζάνες στο Air Fryer με γευστικά και αρωματικά μπαχαρικά μαγειρεμένα σε πολύ λίγο λάδι. Ένας γρήγορος και νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε τις μελιτζάνες!
Γεμιστές Μελιτζάνες στο Air Fryer
Γεμιστές Μελιτζάνες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 μίνι μελιτζάνες ξεπλυμένες και στεγνωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιανδρου για γαρνίρισμα
- Γέμιση μπαχαρικών
- 3/4 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3/4 κουταλιά της σούπας ξηρό μάνγκο σε σκόνη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά της γέμισης.
- Αφήστε τα κοτσάνια στις μελιτζάνες ανέπαφα. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος κάθε μελιτζάνας και κόψτε στο κέντρο μέχρι ακριβώς πάνω από το κοτσάνι για να μην χωριστεί σε 2 κομμάτια. Τώρα γυρίστε τη μελιτζάνα κατά 90 μοίρες και κάντε άλλη μια σχισμή από το κέντρο. Η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί στα 4 αλλά να κρατιέται από το κοτσάνι.
- Προαιρετικά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στα μπαχαρικά. Με ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουτάλι γεμιστέ τα μπαχαρικά σε κάθε σχισμή των μελιτζάνων.
- Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μία στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Αλείψτε λάδι σε κάθε μελιτζάνα, γυρίστε και αλείψτε λάδι και από την άλλη πλευρά.
- Ξεκινήστε τη φριτέζα αέρα στους 180°C για 8-12 λεπτά. Το χρώμα θα αλλάξει όταν ψηθούν. Ελέγξτε στα 8 λεπτά και μαγειρέψτε για επιπλέον χρόνο αν χρειάζεται. Μπορείτε να τις γυρίσετε σε περίπου 6 λεπτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
- Γαρνίρετε με κόλιανδρο και απολαύστε!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 μίνι μελιτζάνες ξεπλυμένες και στεγνωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιανδρου για γαρνίρισμα
- Γέμιση μπαχαρικών
- 3/4 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3/4 κουταλιά της σούπας ξηρό μάνγκο σε σκόνη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά της γέμισης.
- Αφήστε τα κοτσάνια στις μελιτζάνες ανέπαφα. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος κάθε μελιτζάνας και κόψτε στο κέντρο μέχρι ακριβώς πάνω από το κοτσάνι για να μην χωριστεί σε 2 κομμάτια. Τώρα γυρίστε τη μελιτζάνα κατά 90 μοίρες και κάντε άλλη μια σχισμή από το κέντρο. Η μελιτζάνα πρέπει να κοπεί στα 4 αλλά να κρατιέται από το κοτσάνι.
- Προαιρετικά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στα μπαχαρικά. Με ένα μαχαίρι ή ένα μικρό κουτάλι γεμιστέ τα μπαχαρικά σε κάθε σχισμή των μελιτζάνων.
- Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μία στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Αλείψτε λάδι σε κάθε μελιτζάνα, γυρίστε και αλείψτε λάδι και από την άλλη πλευρά.
- Ξεκινήστε τη φριτέζα αέρα στους 180°C για 8-12 λεπτά. Το χρώμα θα αλλάξει όταν ψηθούν. Ελέγξτε στα 8 λεπτά και μαγειρέψτε για επιπλέον χρόνο αν χρειάζεται. Μπορείτε να τις γυρίσετε σε περίπου 6 λεπτά, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
- Γαρνίρετε με κόλιανδρο και απολαύστε!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!