Σπιτικά φαλάφελ στο Air Fryer σε μισή ώρα; Και χωρίς την ταλαιπωρία του τηγανίσματος; Σερβίρετε αυτές τις χρυσές, τραγανές μπάλες φαλάφελ σε μια δροσερή σαλάτα με αγγούρια.
Σπιτικά Φαλάφελ στο Air Fryer σε 30 Λεπτά
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/spitika-falafel-sto-Air-Fryer-se-30-lepta-1024x770.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/spitika-falafel-sto-Air-Fryer-se-30-lepta-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα σε πράσινα και άσπρα
- 6 1/2 κούπες baby kale, χωρισμένο
- 2 κονσέρβες (800 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ.. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
- Αλάτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο, συν περισσότερο για το καλάθι
- 1/2 , κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1/4 κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
- Γιαούρτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο μπλέντερ, ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα άσπρα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κούπα baby kale. Προσθέστε τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και για να ενωθούν (τα ρεβίθια πρέπει να είναι ψιλοκομμένα αλλά χοντροκομμένα). Πλάθετε το μείγμα σε είκοσι τέσσερις μπάλες των 2 κουταλιών της σούπας.
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 160°C. Αλείψτε το καλάθι με λάδι και προσθέστε 12 φαλάφελ. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αλείψτε τα φαλάφελ με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 205°C. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 4 λεπτά ακόμη. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φαλάφελ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα αγγούρια και μαρινάρετε, 5 λεπτά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 6 κούπες baby kale, μαϊντανό και φύλλα μέντας, τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε. Από πάνω βάλτε τα φαλάφελ και γιαούρτι.