Αν ψάχνεις έναν τρόπο να δώσεις στις αγαπημένες σου μπριζόλες μια νέα, γευστική αναβάθμιση, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Οι μπριζόλες γεμιστές στο air fryer με λιαστή ντομάτα και φέτα είναι τόσο νόστιμες, που δύσκολα θα μείνουν υπολείμματα. Και το καλύτερο; Ετοιμάζονται γρήγορα, εύκολα και χωρίς μπελάδες!
Σνίτσελ χοιρινό στο air fryer με παναρισμένη τραγανή κρούστα
Γιατί να δοκιμάσεις γεμιστές μπριζόλες στο air fryer;
Το air fryer έχει γίνει πλέον ο πιο πιστός σύμμαχος στην κουζίνα – και όχι άδικα. Όταν το χρησιμοποιούμε για χοιρινές μπριζόλες, έχουμε ζουμερό εσωτερικό, τραγανή εξωτερική υφή και, φυσικά, πολύ λιγότερα λιπαρά σε σύγκριση με το τηγάνι ή τον φούρνο.
Και η γέμιση; Ο τέλειος συνδυασμός λιαστής ντομάτας, φέτας και αρωματικών, που κάνει κάθε μπουκιά μοναδική.
Υλικά που θα χρειαστείς
Για 2 άτομα, υπολόγισε τα εξής:
- 2 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμού ή κόντρα, πάχους 2-3 εκ.)
- 4-5 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Οδοντογλυφίδες ή σπάγκος μαγειρικής
Πώς να ετοιμάσεις τις γεμιστές μπριζόλες στο air fryer
Βήμα 1: Ετοιμάζεις τη γέμιση
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη φέτα με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Θέλεις ένα μείγμα αρωματικό και ελαφρώς κολλώδες, για να στέκεται καλά μέσα στο κρέας.
Βήμα 2: Κόβεις και γεμίζεις τις μπριζόλες
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, άνοιξε προσεκτικά κάθε μπριζόλα στη μέση σαν “τσέπη”, χωρίς να κόψεις εντελώς. Γέμισε το εσωτερικό με το μείγμα φέτας και κλείσε με οδοντογλυφίδες ή δέσε με σπάγκο, για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.
Βήμα 3: Προετοιμασία πριν το ψήσιμο
Αλατοπιπέρωσε εξωτερικά τις μπριζόλες και άλειψέ τις με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγη έξτρα ρίγανη ή γλυκιά πάπρικα για πιο έντονη γεύση.
Βήμα 4: Ψήσιμο στο air fryer
- Προθέρμανε το air fryer στους 180°C για 3 λεπτά.
- Τοποθέτησε τις μπριζόλες στο καλάθι, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
- Ψήσε για 15-18 λεπτά, γυρίζοντάς τες στα μισά, μέχρι να ροδίσουν και να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 70-72°C.
💡 Συμβουλή: Μην υπερψήσεις, για να μη στεγνώσει το κρέας. Αν έχεις θερμόμετρο μαγειρικής, είναι η τέλεια στιγμή να το χρησιμοποιήσεις!
Τι να σερβίρεις μαζί με τις μπριζόλες
Αυτές οι μπριζόλες χοιρινές γεμιστές με λιαστή ντομάτα και φέτα ταιριάζουν υπέροχα με:
- Σαλάτα ρόκας με βαλσάμικο και καρύδια
- Πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας
- Ψητά λαχανικά στο air fryer (δοκίμασε κολοκυθάκια ή πιπεριές)
- Ρύζι μπασμάτι με μυρωδικά
Extra Tips για τέλειες μπριζόλες κάθε φορά
- Διάλεξε καλής ποιότητας μπριζόλες, με λίγο ενδομυϊκό λίπος. Θα μείνουν πιο ζουμερές.
- Μην τρυπάς το κρέας κατά το ψήσιμο, γιατί θα φύγουν οι χυμοί.
- Αν περισσέψει γέμιση, μπορείς να τη σερβίρεις από πάνω σαν topping μετά το ψήσιμο.
- Για μια πικάντικη παραλλαγή, πρόσθεσε λίγη καυτερή πιπεριά ή πάπρικα στη γέμιση.
Χοιρινό ρολό γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριές στο air fryer
Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)
Πόσο καιρό διατηρούνται οι γεμιστές μπριζόλες στο ψυγείο;
Μπορείς να τις φυλάξεις έως και 2 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο. Ζέστανε ξανά στο air fryer για 4-5 λεπτά στους 160°C.
Μπορώ να τις ετοιμάσω από πριν;
Φυσικά! Γέμισέ τις και φύλαξέ τις στο ψυγείο για έως 24 ώρες πριν το ψήσιμο. Ιδανική λύση για γεύμα της επόμενης μέρας.
Κλείνοντας…
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα γεμιστές μπριζόλες στο air fryer, αυτή είναι η στιγμή. Ο συνδυασμός λιαστής ντομάτας και φέτας κάνει τη διαφορά και το αποτέλεσμα είναι απλά… πεντανόστιμο. Και φυσικά, σε λιγότερο από 30 λεπτά, έχεις έτοιμο ένα πλήρες, εντυπωσιακό πιάτο που θα ζηλέψουν όλοι.