Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τηγανητές μελιτζάνες στο Air Fryer διατηρώντας την ίδια γεύση αλλά χωρίς το περίπλοκο πανάρισμα και το ανθυγιεινό τηγάνισμα.
Τηγανητές Μελιτζάνες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 φέτες λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 μελιτζάνα (περίπου 0,5 κιλό) κομμένη σταυρωτά σε φέτες πάχους 1 εκατοστό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3/4 κούπας σάλτσα μαρινάρα
- 3/4 κουπας τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 κούπας συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε το ψωμί, το σκόρδο και τα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Καρυκέψτε με αλάτι. Στο καλάθι του Air Fryer, τοποθετήστε το ψωμί σε μία στρώση. Ψήστε στους 190°C, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Καθαρίστε το καλάθι.
- Αλατοπιπερώνετε τις φέτες μελιτζάνας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλείφετε τις κομμένες πλευρές με τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες, στο καλάθι του Air Fryer, τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μια στρώση, με απόσταση περίπου 0,5 εκατοστού μεταξύ τους. Ψήστε στους 200°C, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά. Ρίξτε λίγη μαρινάρα από πάνω και πασπαλίστε με λίγη μοτσαρέλα Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί, για 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
- Μοιράστε τις φέτες μελιτζάνας στα πιάτα και ρίξτε από πάνω βασιλικό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 φέτες λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 μελιτζάνα (περίπου 0,5 κιλό) κομμένη σταυρωτά σε φέτες πάχους 1 εκατοστό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3/4 κούπας σάλτσα μαρινάρα
- 3/4 κουπας τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 κούπας συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε το ψωμί, το σκόρδο και τα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Καρυκέψτε με αλάτι. Στο καλάθι του Air Fryer, τοποθετήστε το ψωμί σε μία στρώση. Ψήστε στους 190°C, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Καθαρίστε το καλάθι.
- Αλατοπιπερώνετε τις φέτες μελιτζάνας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Αλείφετε τις κομμένες πλευρές με τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες, στο καλάθι του Air Fryer, τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μια στρώση, με απόσταση περίπου 0,5 εκατοστού μεταξύ τους. Ψήστε στους 200°C, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 12 λεπτά. Ρίξτε λίγη μαρινάρα από πάνω και πασπαλίστε με λίγη μοτσαρέλα Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί, για 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
- Μοιράστε τις φέτες μελιτζάνας στα πιάτα και ρίξτε από πάνω βασιλικό.
Φωτό: JOEL GOLDBERG; FOOD STYLING: HADLEY SUI
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!