Αυτά τα μάφιν μπανάνας στο Air Fryer λιώνουν εύκολα, είναι εξαιρετικά αφράτα και ζουμερά και είναι ιδανικά επιδόρπια μετά το μεσημεριανό γεύμα.
Μάφιν Μπανάνας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 60 ml βουτυρόγαλα
- Σιρόπι σφενδάμου, για άλειμμά, συν επιπλέον (προαιρετικά), για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Με ένα πιρούνι πολτοποιήσετε τις μπανάνες σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Με έναν αυγοδάρτη χτυπήσετε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε το αυγό, το λάδι και το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε τον αυγοδάρτη για να σπάσετε το αυγό. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 180 C. Μοιράστε το μισό μείγμα σε 9 φορμάκια. Βγάλτε τη σχάρα από το Air Fryer και μεταφέρετε προσεκτικά τα φορμάκια στη σχάρα. Βάλτε τη σχάρα στο Air Fryer. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν. Επαναλαβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε 18 μάφιν.
- Αλείψτε τις κορυφές των μάφιν με σιρόπι σφενδάμου όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρετε με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου, αν θέλετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 60 ml βουτυρόγαλα
- Σιρόπι σφενδάμου, για άλειμμά, συν επιπλέον (προαιρετικά), για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Με ένα πιρούνι πολτοποιήσετε τις μπανάνες σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Με έναν αυγοδάρτη χτυπήσετε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο. Προσθέστε το αυγό, το λάδι και το βουτυρόγαλα. Χρησιμοποιήστε τον αυγοδάρτη για να σπάσετε το αυγό. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τις μπανάνες και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 180 C. Μοιράστε το μισό μείγμα σε 9 φορμάκια. Βγάλτε τη σχάρα από το Air Fryer και μεταφέρετε προσεκτικά τα φορμάκια στη σχάρα. Βάλτε τη σχάρα στο Air Fryer. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν. Επαναλαβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε 18 μάφιν.
- Αλείψτε τις κορυφές των μάφιν με σιρόπι σφενδάμου όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρετε με επιπλέον σιρόπι σφενδάμου, αν θέλετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!