Φτιάξτε κλασσικές κυδωνάτες πατάτες στο Air Fryer που είναι τόσο τραγάνες και τέλεια καρυκευμένα!
Κλασσικές Κυδωνάτες Πατάτες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Για σερβίρισμα (προαιρετικά):
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε κρύο νερό και 2 φλιτζάνια παγάκια. Αφήστε τις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά, στραγγίστε και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Προθερμάνετε το Air Fryer εάν συνιστάται για το μοντέλο σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τις φέτες πατάτας και ανακατέψτε τις να καλυφθούν με το καρύκευμα.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 15 λεπτά στους 200 C. Ανακινώντας το καλάθι κάθε 5 λεπτά. Ανάλογα με το μοντέλο, ίσως χρειαστεί να τις τηγανίσετε σε παρτίδες.
- Σε ένα μπολ ανακατεψτε την τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Μεταφέρετε τις μαγειρεμένες φέτες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν με τη γαρνιτούρα. Σερβίρετε με κέτσαπ ή ξινή κρέμα στο πλάι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Για σερβίρισμα (προαιρετικά):
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε κρύο νερό και 2 φλιτζάνια παγάκια. Αφήστε τις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά, στραγγίστε και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Προθερμάνετε το Air Fryer εάν συνιστάται για το μοντέλο σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τις φέτες πατάτας και ανακατέψτε τις να καλυφθούν με το καρύκευμα.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 15 λεπτά στους 200 C. Ανακινώντας το καλάθι κάθε 5 λεπτά. Ανάλογα με το μοντέλο, ίσως χρειαστεί να τις τηγανίσετε σε παρτίδες.
- Σε ένα μπολ ανακατεψτε την τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Μεταφέρετε τις μαγειρεμένες φέτες στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν με τη γαρνιτούρα. Σερβίρετε με κέτσαπ ή ξινή κρέμα στο πλάι.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!