Τα κλασσικά σπανακοπιτάκια μπορεί να γίνουν εύκολα στο Air Fryer.
Σπανακοπιτάκια στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη φύλλου, ξεπαγωμένη
- 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το σπανάκι, τη φέτα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το σκόρδο. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετήστε 1 φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και αλείψτε ελαφρά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Συμπληρώστε με 2 ακόμη φύλλα και περισσότερο βούτυρο. Καλύψτε το υπόλοιπο φύλλο με μια υγρή πετσέτα ενώ εργάζεστε. Κόψτε τη στοίβα φύλλου κατά μήκος σε 3 λωρίδες 3 (πλάτους 8 εκατοστών).
- Βάλτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας. Πάρτε την κάτω δεξιά γωνία και διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση για να κάνετε ένα τρίγωνο. Διπλώστε την κάτω αριστερή γωνία προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα άλλο τρίγωνο. Συνεχίστε μέχρι να διπλωθεί όλη η ζύμη. Βάλτε τα σπανακοπιτάκια, με τη ραφή προς τα κάτω, στο ταψί. Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο, τη γέμιση και το βούτυρο.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190 βαθμούς C
- Τοποθετήστε τα σπανακοπιτάκια σε ομοιόμορφη στρώση στο καλάθι του Air Fryer, δουλεύοντας σε παρτίδες αν χρειάζεται.
- Μαγειρέψτε, γυρίζοντας μια φορά στη μέση, μέχρι να ροδίσει η σπανακόπιτα, για 12 με 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπα τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 1/2 κούπα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη φύλλου, ξεπαγωμένη
- 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το σπανάκι, τη φέτα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το σκόρδο. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετήστε 1 φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και αλείψτε ελαφρά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Συμπληρώστε με 2 ακόμη φύλλα και περισσότερο βούτυρο. Καλύψτε το υπόλοιπο φύλλο με μια υγρή πετσέτα ενώ εργάζεστε. Κόψτε τη στοίβα φύλλου κατά μήκος σε 3 λωρίδες 3 (πλάτους 8 εκατοστών).
- Βάλτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στο κάτω μέρος κάθε λωρίδας. Πάρτε την κάτω δεξιά γωνία και διπλώστε τη ζύμη πάνω από τη γέμιση για να κάνετε ένα τρίγωνο. Διπλώστε την κάτω αριστερή γωνία προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα άλλο τρίγωνο. Συνεχίστε μέχρι να διπλωθεί όλη η ζύμη. Βάλτε τα σπανακοπιτάκια, με τη ραφή προς τα κάτω, στο ταψί. Αλείψτε ελαφρά με βούτυρο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο, τη γέμιση και το βούτυρο.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190 βαθμούς C
- Τοποθετήστε τα σπανακοπιτάκια σε ομοιόμορφη στρώση στο καλάθι του Air Fryer, δουλεύοντας σε παρτίδες αν χρειάζεται.
- Μαγειρέψτε, γυρίζοντας μια φορά στη μέση, μέχρι να ροδίσει η σπανακόπιτα, για 12 με 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!