Αν θέλετε η κρύα πίτσα που σας έχει απομείνει να έχει τραγανή κρούστα, τότε πρέπει να την ξαναζεστάνετε σε Air Fryer. Αυτό συμβαίνει επειδή λειτουργεί σαν ένας μίνι φούρνος με εξαιρετικά ζεστό αέρα να κυκλοφορεί γρήγορα γύρω από την πίτσα, κάνοντάς την είναι τραγανιστή χωρίς να ξεραίνεται.
Ενώ ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να φαίνεται σαν το προφανές εργαλείο για το ζέσταμα της κρύας πίτσας, τα μικροκύματα τείνουν να θερμαίνουν τα υγρά υλικά πολύ πιο γρήγορα από τα στέρεα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η σάλτσα παραβράζει πριν λιώσει ξανά το τυρί.
Επιπλέον το ξαναζέστανα της πίτσας στο Air Fryer είναι πολύ πιο γρήγορο από τη χρήση ενός παραδοσιακού φούρνου. Ένας φούρνος χρειάζεται 12 έως 15 λεπτά για να θερμανθεί στους 180 βαθμούς C, ενώ το Air Fryer χρειάζεται 3 έως 4 λεπτά το πολύ.
Αν θέλετε επιπλέον γεύση, πασπαλίσετε με μερικά ιταλικά καρυκεύματα, ρίγανη, αποξηραμένα φύλλα βασιλικού, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς πριν βάλετε την πίτσα στο Air Fryer ή προσθέστε φρέσκο βασιλικό και βάλσαμο μετά το ζέσταμα.
Πώς να ζεστάνετε ξανά την κρύα πίτσα στο Air Fryer
Το να ξαναζεστάνετε πίτσα στο Air Fryer δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες.
- Προθερμάνετε το Air Fryer. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C. Θα χρειαστούν περίπου 3 με 4 λεπτά για να προθερμανθεί.
- Προετοιμάστε την πίτσα. Ενώ αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, μπορείτε να ψεκάσετε ή να την περιχύσετε με λίγο λάδι, για να αποτρέψετε το στέγνωμα των επικαλύψεων.
- Προσθέστε νερό στο καλάθι του Air Fryer. Ρίχνοντας μόνο 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού νερό μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί η ξήρανση της κρούστας. Καθώς η πίτσα ξαναθερμαίνεται, το νερό μετατρέπεται σε ατμό για να διατηρείται η κρούστα υγρή.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια πίτσας στο καλάθι χωρίς να επικαλύπτονται γιατί το αντίθετο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μαγειρεύονται ανομοιόμορφα τα κομμάτια ή να κολλούν μεταξύ τους από το τυρί.
- Ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος για 4 λεπτά. Ελέγξτε την πίτσα – αν χρειάζεται, συνεχίστε το μαγείρεμα ανά 1 λεπτό μέχρι το τυρί να φαίνεται καλά λιωμένο και η ζύμη να γίνει ζεστή και τραγανή. Όσο πιο λεπτή η κρούστα της πίτσας σας, τόσο πιο γρήγορα θα ξαναζεσταθεί στο Air Fryer. Μια πιο παχιά ζύμη μπορεί να χρειαστεί 5 έως 6 λεπτά ή περισσότερο για να ξαναζεσταθεί καλά.
- Χρησιμοποιώντας γάντι, αφαιρέστε το καλάθι και μεταφέρετε την πίτσα σε ένα πιάτο.