Μαγειρέψτε ροστ μπιφ στο Air Fryer για τρυφερό και ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας με ψημένη πέτσα. Είτε προτιμάτε το medium-rare είτε πιο κοντά στο καλοψημένο, απλώς προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα.
Τρυφερό Ροστ Μπιφ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο, νουά, δεμένο με σπάγκο σε ρολό
- 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι με ουδέτερη γεύση
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βγάζετε το βόειο κρέας από το ψυγείο και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε (20-30 λεπτά πριν).
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 220 C. Τρίψτε το βόειο κρέας παντού με το λάδι. Μετά ανακατέψτε το θυμάρι, το κρεμμυδι και τη μουστάρδα με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Τρίψτε το σε όλο το κρέας. Βάλτε το ρολό στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στους 170 C και στη συνέχεια μαγειρέψτε για άλλα 30-40 λεπτά (30 λεπτά για medium-rare και 40 λεπτά για medium-well done). Μεταφέρετε το κρέας σε μια σανίδα κοπής, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για έως και 30 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.