Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Συμβουλές για Air Fryer

Πώς να Προθερμάνετε ένα Air Fryer για Ομοιόμορφο Μαγείρεμα

Πώς να Προθερμάνετε ένα Air Fryer για Ομοιόμορφο Μαγείρεμα

Όλοι γνωρίζουν ότι η προθέρμανση του φούρνου είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του ψησίματος, αλλά τι γίνεται με ένα Air Fryer; Η προθέρμανση μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα τόσο στο μαγείρεμα όσο και στη τραγανότητα του φαγητού.

NeoPhoto/Getty Images
AirFryers Team Πώς να Προθερμάνετε ένα Air Fryer για Ομοιόμορφο Μαγείρεμα Πώς να Προθερμάνετε ένα Air Fryer για Ομοιόμορφο Μαγείρεμα Εκτύπωσε το
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 voted )

Το να γνωρίζετε πώς και πότε να προθερμάνετε ένα Air Fryer μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Μερικές συσκευές έχουν ρύθμιση προθέρμανσης ενώ άλλες όχι, και ορισμένες συνταγές απαιτούν προθέρμανση, ενώ άλλες όχι. Το πιο ασφαλές είναι να ελέγξετε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα πρέπει να προθερμάνετε ένα Air Fryer εάν το εγχειρίδιο χρήσης υποδεικνύει να το κάνετε.

Πρέπει να προθερμάνετε ένα Air Fryer;

Τα Air Fryers είναι αγαπητά για την ικανότητά τους να μαγειρεύουν τα τρόφιμα χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι. Η συσκευή χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο ανεμιστήρα για να σπρώχνει τη θερμότητα γύρω από το εσωτερικό του και το φαγητό, μαγειρεύοντάς το ομοιόμορφα. Αυτό του επιτρέπει να προσομοιώνει το τηγάνισμα και το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία με ελάχιστο λάδι.

Η προθέρμανση κυκλοφορεί πολύ ζεστό αέρα γύρω από το Air Fryer. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσθέτετε το φαγητό θα αρχίσει να μαγειρεύεται αμέσως και αφαιρεί την υγρασία από την επιφάνεια του φαγητού σας για να του δώσει αυτη τη χρυσοκαφέ, τραγανή υφή.

Η προθέρμανση δεν είναι αυστηρά απαραίτητη για το μαγείρεμα και ορισμένα μοντέλα δεν απαιτούν καθόλου προθέρμανση. Αν και οι παρακάτω συμβουλές είναι καλό να χρησιμοποιηθούν ως οδηγίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του μοντέλου σας.

Πότε να προθερμάνετε το Air Fryer

Plan Shooting 2 / Imazins/Getty Images

Εάν το εγχειρίδιο του Air Fryer συμβουλεύει να προθερμάνετε πριν το μαγείρεμα, κάντε το. Ακολουθήστε τις οδηγίες για προθέρμανση για καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη συνταγή και σας υποδεικνύει να προθερμάνετε τo Air Fryer, κάντε το. Είναι πιο πιθανό να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα της συνταγής εάν ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες.

Αν θέλετε εξαιρετικά τραγανό φαγητό, γενικά πρέπει να προθερμάνετε το Air Fryer. Για παράδειγμα όπως τηγανητές πατάτες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) και φτερούγες κοτόπουλου.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε βέβαιοι εάν πρέπει να προθερμάνετε το Air Fryer, τότε κάντε το. Δεδομένου ότι απλώς η συσκευή χρησιμοποιεί μια από τις κανονικές της λειτουργίες, δεν θα της προκαλέσει ζημιά στην προθέρμανση και το φαγητό σας πιθανότατα θα είναι πιο τραγανό.

Πότε δεν πρέπει να προθερμάνετε το Air Fryer

Εάν το εγχειρίδιο του μοντέλου σας υποδεικνύει συγκεκριμένα να μην προθερμαίνετε, τότε μην το κάνετε. Μερικά εγχειρίδια απλώς δεν αναφέρουν την προθέρμανση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο, αλλά πιθανότατα δεν θα προκαλέσει προβλήματα εάν το επιλέξετε.

Εάν δεν το αναφέρει μια συνταγή, η προθέρμανση μπορεί να αλλάξει ελαφρώς τον χρόνο μαγειρέματος και τα αποτελέσματα, επομένως είναι καλύτερο να το ακολουθήσετε όπως γράφτηκε.

Αν και μπορείτε σίγουρα να προθερμάνετε το Air Fryer για να ζεστάνετε το φαγητό που σας έχει περισσέψει, συνήθως δεν είναι απαραίτητο. Εάν δεν έχετε χρόνο, παραλείψτε το.

Πώς να προθερμάνετε το Air Fryer

zGel/Getty Images

Πριν ενεργοποιήσετε τo Air Fryer, ρίξτε μια ματιά στο εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο μοντέλο και βρείτε τις οδηγίες προθέρμανσης.

Για να προθερμάνετε το Air Fryer, βεβαιωθείτε ότι όλα τα αφαιρούμενα μέρη όπως το καλάθι είναι καθαρά και στεγνά και έχουν τοποθετηθεί στη συσκευή. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη ρύθμιση προθέρμανσης ή προγραμματίστε το χρόνο μαγειρέματος και αφήστε τη μονάδα να προθερμανθεί αυτόματα. Εάν το Air Fryer σας δεν προθερμαίνεται αυτόματα, μπορείτε να το προθερμάνετε χειροκίνητα. Επιλέξτε τη ρύθμιση air fry και ρυθμίστε τη θερμοκρασία που απαιτείται στη συνταγή σας.

Συνίσταται η χρήση προθέρμανσης τριών λεπτών για τα περισσότερα μοντέλα. Για μεγαλύτερες συσκευές σε στυλ φούρνου, προθερμάνετε για πέντε λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος προθέρμανσης, προσθέστε το φαγητό σε μία στρώση (με προσοχή το καλάθι γιατί θα είναι ζεστό) και μαγειρέψτε σύμφωνα με τη συνταγή.

Related Articles

7 Συμβουλές Καθαρισμού για το Air Fryer που Πρέπει να Γνωρίζετε

AirFryers Team

9 Δαπανηρά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στο Air Fryer

AirFryers Team

Πώς να Ξαναζεστάνετε Κρύα Πίτσα στο Air Fryer για Τραγανή Γεύση

AirFryers Team