Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Συμβουλές για Air Fryer

Πώς να Μαγειρέψετε Ρύζι στο Air Fryer

Πώς να Μαγειρέψετε Ρύζι στο Air Fryer

Μάθετε πώς να μαγειρεύετε ρύζι στο Air Fryer με αυτά τα εξαιρετικά απλά βήματα.

Πώς να Μαγειρέψετε Ρύζι στο Air Fryer
AirFryers Team Πώς να Μαγειρέψετε Ρύζι στο Air Fryer Πώς να Μαγειρέψετε Ρύζι στο Air Fryer Εκτύπωσε το
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 voted )

Για να μαγειρέψετε το ρύζι στο Air Fryer, χρειάζεστε μόνο δύο απλά υλικά και μερικά άλλα πράγματα:

Ρύζι – λευκό εμπλουτισμένο μακρόσπερμο ρύζι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ρύζι θέλετε. Το καστανό ρύζι συνήθως χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί. Το ρύζι μπασμάτι, το ρύζι γιασεμί κ.λπ., είναι όλα καλά για χρήση.
Νερό
Μπολ ή κατσαρολάκι κατάλληλο για φούρνο που χωράει στο καλάθι του Air Fryer. Μια βαθιά φόρμα για κέικ θα λειτουργήσει εξίσου. Χρησιμοποιήστε μια βάθους 7,5 εκατοστών.
Αλουμινόχαρτο που θα είναι το «καπάκι» για την κατσαρόλα ή το μπολ.

Πώς να μαγειρέψετε το ρύζι στο Air Fryer

Ξεκινήστε ξεπλένοντας το ρύζι σας μερικές φορές για να το καθαρίσετε και να αφαιρέσετε το περιττό άμυλο. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε «εμπλουτισμένο» ρύζι, μην το ξεπλύνετε εκ των προτέρων. Τοποθετήστε το ωμό ρύζι και το νερό στο μπολ ή στο κατσαρολάκι ή στη φόρμα για κέικ.

Καλύψτε το πάνω μέρος με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αυτό θα λειτουργήσει ως καπάκι. Εάν έχετε καπάκι, μην το χρησιμοποιήσετε, πιθανότατα θα είναι πολύ ψηλό και θα μπορούσε να αγγίξει το θερμαντικό στοιχείο στο Air Fryer. Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί υπέροχα.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 195 C στη λειτουργία air fry, εάν έχετε διαφορετικές λειτουργίες. Ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει, αλλά συνήθως διαρκεί κάπου μεταξύ 25 και 35 λεπτών, ανάλογα με το πόσο ρύζι μαγειρεύετε και πόσο νερό χρησιμοποιείτε.

Αν σας αρέσει το ρύζι χυλωμένο, χρησιμοποιήστε 2 κούπες νερού, αν όχι τότε 1 3/4 κούπες νερό είναι αρκετό.

Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, χρησιμοποιήστε ένα γάντι φούρνου για να το βγάλετε από το καλάθι του Air Fryer. Στη συνέχεια αφρατέψτε το ρύζι με ένα κουτάλι, ένα πιρούνι ή μια ξύλινη κουτάλα. Αν σας έχει μείνει λίγο νερό στον πάτο ή αν το ρύζι είναι λίγο χυλωμένο, μπορείτε να το σκεπάζετε ξανά και να το μαγειρέψετε για 3 με 4 λεπτά ακόμα. Οι χρόνοι μαγειρέματος διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού.

Πόσο διαρκεί το μαγειρεμένο ρύζι

Το μαγειρεμένο ρύζι θα διαρκέσει 4 έως 6 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, τότε θα πρέπει να το καταψύξετε εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε πιο μετά.

πηγή inthekitchenwithmatt

Related Articles

9 Δαπανηρά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε στο Air Fryer

AirFryers Team

Πώς να Προθερμάνετε ένα Air Fryer για Ομοιόμορφο Μαγείρεμα

AirFryers Team

Πώς να Αποξηράνετε Εύκολα Φρούτα στο Air Fryer

AirFryers Team