Τα μανιτάρια γεμιστά στο Air Fryer αποτελούν ένα τέλειο ορεκτικό για πάρτι και συγκεντρώσεις. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν χρειάζονται κατσαρόλες, τηγάνια ή φούρνο!
Μανιτάρια Γεμιστά στο Air Fryer
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/manitaria-gemista-sto-air-fryer-1-1024x646.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/manitaria-gemista-sto-air-fryer-1-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κούπας τριμμένο πεκορίνο πομάνο
- 2 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 36 λευκά μανιτάρια (περίπου 700 γρ. ), με μίσχο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ρίξτε τη φρυγανιά, το πεκορίνο, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε.
- Ανακατέψτε τα μανιτάρια με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώστε σε ένα μικρό ταψί ή πιατέλα με τις κοιλότητες προς τα επάνω. Μοιράστε το μείγμα της φρυγανιάς στα μανιτάρια, γεμίζοντας τις κοιλότητες και πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να στερεωθούν.
- Τοποθετήστε τα μισά μανιτάρια σε μια στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και μαγειρέψτε μέχρι η γέμιση να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μανιτάρια.