Σπιτικά φαλάφελ στο Air Fryer σε μισή ώρα; Και χωρίς την ταλαιπωρία του τηγανίσματος; Σερβίρετε αυτές τις χρυσές, τραγανές μπάλες φαλάφελ σε μια δροσερή σαλάτα με αγγούρια.
Σπιτικά Φαλάφελ στο Air Fryer σε 30 Λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα σε πράσινα και άσπρα
- 6 1/2 κούπες baby kale, χωρισμένο
- 2 κονσέρβες (800 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ.. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
- Αλάτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο, συν περισσότερο για το καλάθι
- 1/2 , κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1/4 κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
- Γιαούρτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο μπλέντερ, ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα άσπρα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κούπα baby kale. Προσθέστε τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και για να ενωθούν (τα ρεβίθια πρέπει να είναι ψιλοκομμένα αλλά χοντροκομμένα). Πλάθετε το μείγμα σε είκοσι τέσσερις μπάλες των 2 κουταλιών της σούπας.
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 160°C. Αλείψτε το καλάθι με λάδι και προσθέστε 12 φαλάφελ. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αλείψτε τα φαλάφελ με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 205°C. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 4 λεπτά ακόμη. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φαλάφελ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα αγγούρια και μαρινάρετε, 5 λεπτά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 6 κούπες baby kale, μαϊντανό και φύλλα μέντας, τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε. Από πάνω βάλτε τα φαλάφελ και γιαούρτι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρισμένα σε πράσινα και άσπρα
- 6 1/2 κούπες baby kale, χωρισμένο
- 2 κονσέρβες (800 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ.. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
- Αλάτι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο, συν περισσότερο για το καλάθι
- 1/2 , κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 1/4 κούπας φύλλα φρέσκιας μέντας
- Γιαούρτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Στο μπλέντερ, ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα άσπρα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κούπα baby kale. Προσθέστε τα ρεβίθια, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και για να ενωθούν (τα ρεβίθια πρέπει να είναι ψιλοκομμένα αλλά χοντροκομμένα). Πλάθετε το μείγμα σε είκοσι τέσσερις μπάλες των 2 κουταλιών της σούπας.
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 160°C. Αλείψτε το καλάθι με λάδι και προσθέστε 12 φαλάφελ. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Αλείψτε τα φαλάφελ με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 205°C. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 4 λεπτά ακόμη. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φαλάφελ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τα αγγούρια και μαρινάρετε, 5 λεπτά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 6 κούπες baby kale, μαϊντανό και φύλλα μέντας, τα πράσινα μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε. Από πάνω βάλτε τα φαλάφελ και γιαούρτι.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!