Φτιάξτε εύκολα βελουτέ σούπα κουνουπίδι στο Air Fryer σε 30 λεπτά με ό,τι λαχανικό έχετε στο ψυγείο.
Βελουτέ Σούπα Κουνουπίδι στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο μαζι με τα φύλλα και το κοτσάνι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 μεγάλη χούφτα kale
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1 κύβο λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος συν επιπλέον για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C.
- Βάλτε το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και τα κλωναράκια θυμάρι σε ένα μπολ και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
- Ρίξτε τα λαχανικά στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες. Προσθέστε το kale στο καλάθι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ώστε να μαραθεί αλλά να μην γίνει τραγανό.
- Βγάλτε το καλάθι και αφαιρέστε τα κλωνάρια θυμαριού. Ρίξτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και αφήστε τα για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να συνεχίσουν να μαλακώνουν.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε τους κύβους ψωμιού στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Με το κύβο φτιάξτε 800 ml ζωμό. Ρίξτε περίπου το μισό στα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και την κρέμα και συνεχίστε το ανακάτεμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράστε τη σούπα σε 4 μπολ και περιχύστε λίγη επιπλέον κρέμα από πάνω αν θέλετε. Πασπαλίστε με μερικούς κύβους ψωμιού πριν τα σερβίρετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο μαζι με τα φύλλα και το κοτσάνι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 μεγάλη χούφτα kale
- 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1 κύβο λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος συν επιπλέον για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C.
- Βάλτε το κουνουπίδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και τα κλωναράκια θυμάρι σε ένα μπολ και περιχύστε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
- Ρίξτε τα λαχανικά στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες. Προσθέστε το kale στο καλάθι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, ώστε να μαραθεί αλλά να μην γίνει τραγανό.
- Βγάλτε το καλάθι και αφαιρέστε τα κλωνάρια θυμαριού. Ρίξτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και αφήστε τα για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και να συνεχίσουν να μαλακώνουν.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε τους κύβους ψωμιού στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Με το κύβο φτιάξτε 800 ml ζωμό. Ρίξτε περίπου το μισό στα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και την κρέμα και συνεχίστε το ανακάτεμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράστε τη σούπα σε 4 μπολ και περιχύστε λίγη επιπλέον κρέμα από πάνω αν θέλετε. Πασπαλίστε με μερικούς κύβους ψωμιού πριν τα σερβίρετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!