Φτιάξτε σπιτικά ψωμάκια στο Air Fryer εύκολα με μόλις 6 υλικά και πολύ λίγο ζύμωμα. Τέλεια αφράτο λευκό ψωμί φτιαγμένο σε χρόνο μηδέν.
Σπιτικά Ψωμάκια στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/4 κούπας νερό ζεστό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
- 1/4 κούπας γάλα ζεστό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται αφρώδη.
- Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε αλάτι και φυτικό λάδι. Χτυπήστε ξανά. Προσθέστε αλεύρι 1/2 κούπα τη φορά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια μπάλα.
- Συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, κυλώντας την για να καλυφθούν όλες οι πλευρές με λάδι.
- Σκεπάστε το μπολ με μια χοντρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, ζυμώνετε για 1 λεπτό.
- Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και πλάστε κάθε κομμάτι σε σχήμα καρβελιού. Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένα μίνι ταψιά για καρβέλια. Σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει (περίπου 30 λεπτά) ξανά μέχρι να είναι περίπου ένα εκατοστό πάνω από το ταψί.
- Αλείψτε κάθε καρεκλάκι με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε τα ταψάκια στο καλάθι του Air Fryer. Ψήστε στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/4 κούπας νερό ζεστό
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
- 1/4 κούπας γάλα ζεστό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται αφρώδη.
- Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε αλάτι και φυτικό λάδι. Χτυπήστε ξανά. Προσθέστε αλεύρι 1/2 κούπα τη φορά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια μπάλα.
- Συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, κυλώντας την για να καλυφθούν όλες οι πλευρές με λάδι.
- Σκεπάστε το μπολ με μια χοντρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος, ζυμώνετε για 1 λεπτό.
- Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και πλάστε κάθε κομμάτι σε σχήμα καρβελιού. Βάλτε τη ζύμη σε λαδωμένα μίνι ταψιά για καρβέλια. Σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει (περίπου 30 λεπτά) ξανά μέχρι να είναι περίπου ένα εκατοστό πάνω από το ταψί.
- Αλείψτε κάθε καρεκλάκι με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε τα ταψάκια στο καλάθι του Air Fryer. Ψήστε στους 165 βαθμούς για 12 λεπτά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!