Αυτά τα μαλακά πρέτσελ στο θα λιώσουν στο στόμα σας και είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξετε στο Air Fryer!
Μαλακά Πρέτσελ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και ¼ κούπας για να δουλέψετε τη ζύμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αλείψτε ελαφρά το καλάθι με ελαιόλαδο ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί για Air Fryer. Αφήστε το καλάθι στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Ρίξτε το χλιαρό νερό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να πήζει η ζύμη και να φαίνεται νιφαδωτή.
- Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε την μέχρι να γίνει λεία. Πλάστε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας.
- Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και μετά τυλίξτε σε αλυσίδα.
- Στρίψτε κάθε αλυσίδα σε σχήμα πρέτσελ και τοποθετήστε τα στο καλάθι.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό με μια κουταλιά νερό και αλείψτε το πάνω μέρος του κάθε πρέτσελ.
- Μαγειρέψτε στους 160 βαθμούς C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 ¼ κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και ¼ κούπας για να δουλέψετε τη ζύμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αλείψτε ελαφρά το καλάθι με ελαιόλαδο ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί για Air Fryer. Αφήστε το καλάθι στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
- Ρίξτε το χλιαρό νερό και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να αρχίσει να πήζει η ζύμη και να φαίνεται νιφαδωτή.
- Βγάλτε τη ζύμη από το μπολ και σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε την μέχρι να γίνει λεία. Πλάστε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας.
- Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και μετά τυλίξτε σε αλυσίδα.
- Στρίψτε κάθε αλυσίδα σε σχήμα πρέτσελ και τοποθετήστε τα στο καλάθι.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό με μια κουταλιά νερό και αλείψτε το πάνω μέρος του κάθε πρέτσελ.
- Μαγειρέψτε στους 160 βαθμούς C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσουν.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!