Η συνταγή για ψητά ραπανάκια στο Air Fryer θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε αυτό το λαχανικό για πάντα. Πάει η τραγανή και πιπεράτη γεύση. Αντίθετα, γίνονται βουτυρώδη, ελαφρώς γλυκά λαχανικά που είναι τέλεια καρυκευμένα, τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά.
Ψητά Ραπανάκια στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια ραπανάκια {700 γρ.}
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204˚C για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ρίζα και το επάνω άκρο και κόψτε τα ραπανάκια στη μέση.
- Ρίξτε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και περιχύστε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
- Αλείψτε ελαιόλαδο στο καλάθι ή χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος για Air Fryer.
- Βάλτε τα ραπανάκια και τοποθετήστε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι.
- Ψήστε στους 193°C για 13-15 λεπτά, ανακινώντας στα 8 λεπτά. Κάθε Air Fryer θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε την πρόοδό της στα 8 λεπτά.
- Τα μεγαλύτερα ραπανάκια μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μαγειρέψτε μέχρι τα ραπανάκια να τρυπιούνται εύκολα με τη μύτη ενός μαχαιριού.