Εύκολα και γρήγορα λάβα κέικ στο Air Fryer για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τη μερέντα μαζί.
Λάβα Κέικ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια ημίγλυκης σοκολάτας
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- Για τη γέμιση μερέντας
- 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 188 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο και ζεστάνετε σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσουν εντελώς και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας σε κάθε διάστημα.
- Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη στο μπολ και χτυπήστε τα να ενωθούν.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη μερέντα, το μαλακωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
- Ετοιμάζετε τα κεραμικά φορμάκια ψεκάζοντάς τα με λάδι και γεμίστε τα μέχρι τη μέση με το μείγμα σοκολάτας. Προσθέστε τη μισή γέμιση μερέντας στο κέντρο κάθε κέικ και, στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας φροντίζοντας η μερέντα να είναι καλυμμένη.
- Τοποθετήστε προσεκτικά τα κέικ λάβας στο Air Fryer και ψήστε για 8 έως 11 λεπτά.
- Αφαιρέστε προσεκτικά τα κέικ λάβας από το Air Fryer και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά. Πάρτε ένα μαχαίρι βουτύρου, περάστε το γύρω από τις εξωτερικές άκρες των φορμών και βάλτε τα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε με παγωτό, σιρόπι σοκολάτας ή/και άλλες επικαλύψεις και απολαύστε!
Λάβα Κέικ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια ημίγλυκης σοκολάτας
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- Για τη γέμιση μερέντας
- 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 188 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο και ζεστάνετε σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσουν εντελώς και να ομογενοποιηθούν, ανακατεύοντας σε κάθε διάστημα.
- Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη στο μπολ και χτυπήστε τα να ενωθούν.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη μερέντα, το μαλακωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
- Ετοιμάζετε τα κεραμικά φορμάκια ψεκάζοντάς τα με λάδι και γεμίστε τα μέχρι τη μέση με το μείγμα σοκολάτας. Προσθέστε τη μισή γέμιση μερέντας στο κέντρο κάθε κέικ και, στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας φροντίζοντας η μερέντα να είναι καλυμμένη.
- Τοποθετήστε προσεκτικά τα κέικ λάβας στο Air Fryer και ψήστε για 8 έως 11 λεπτά.
- Αφαιρέστε προσεκτικά τα κέικ λάβας από το Air Fryer και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά. Πάρτε ένα μαχαίρι βουτύρου, περάστε το γύρω από τις εξωτερικές άκρες των φορμών και βάλτε τα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε με παγωτό, σιρόπι σοκολάτας ή/και άλλες επικαλύψεις και απολαύστε!
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!