Οι αγκινάρες στο Air Fryer είναι ένα νόστιμο και μοναδικό ορεκτικό που θα σας εξοικονομήσει χρόνο χωρίς να χάσετε καμία γεύση.
Πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε και να σερβίρετε τις αγκινάρες. Αυτό το λαχανικό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στο μαγείρεμα, αλλά χάρη στο Air Fryer, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο.
Με λίγα μόνο υλικά (που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι) και 20 λεπτά από τον χρόνο σας, θα έχετε ένα φρέσκο ορεκτικό που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Είναι και vegan και κετο! Το κλειδί για μια τέλεια αγκινάρα βρίσκεται στην προετοιμασία και στη σάλτσα ντιπ με την οποία τις σερβίρετε.
Αφού διαλέξετε τις καλύτερες αγκινάρες που μπορείτε να βρείτε, απλώς ξεπλύνετε, κόψτε και καρυκεύστε τις με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μερικά μπαχαρικά. Στη συνέχεια, βάλτε τις στο καλάθι του Air Fryer και αφήστε να κάνει τα μαγικά του.
Πώς να φτιάξετε αγκινάρες στο Air Fryer
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 170 βαθμούς C. Ξεπλύνετε τις αγκινάρες και κόψτε τους μίσχους για να αφαιρέσετε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το χνούδι (είναι μη βρώσιμο) χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Περιχύστε με το χυμό λεμονιού τις κομμένες πλευρές της αγκινάρας. Ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αναποδογυρίστε τις και επαναλάβετε από την φυλλώδη πλευρά.
Βάλτε τις αγκινάρες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε τις για 12 λεπτά. Ανοίξτε το καλάθι, αναποδογυρίστε τις και μαγειρέψτε τις για άλλα 4 λεπτά (συνολικά για 16 λεπτά).
Βγάλτε τις από το καλάθι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ!
Πώς να επιλέξετε την καλύτερη αγκινάρα
Όταν επιλέγετε τις αγκινάρες σας, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την καθεμία στο χέρι σας. Όσο πιο βαριά είναι η αγκινάρα, τόσο πιο φρέσκια είναι. Τα φύλλα πρέπει να είναι παχιά και καλά κλειστά με σκούρα πράσινη απόχρωση.
Επίσης, τρίψτε τα φύλλα της αγκινάρας μεταξύ τους. Αν τρίζουν, είναι καλό σημάδι! Αυτό σημαίνει ότι είναι φρέσκια.
Πώς να φάτε τις αγκινάρες στο Air Fryer
Μπορείτε να τις φάτε αγκινάρες ζεστές ή κρύες. Τραβήξτε τα φύλλα από ολόκληρη την αγκινάρα ένα-ένα και βυθίστε τη βάση στη σάλτσα ντιπ της επιλογής σας. Η βάση του φύλλου αγκινάρας είναι το μόνο βρώσιμο μέρος του. Μόλις φάτε όλα τα φύλλα, μπορείτε να αφαιρέσετε την καρδιά που είναι εντελώς βρώσιμη!
Ιδέες για ντιπ για να σερβίρετε με τις αγκινάρες
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές ντιπ. Οι αγκινάρες ταιριάζουν πολύ με τα γαλακτοκομικά, οπότε μπορείτε να κάνετε ένα ντιπ από λιωμένο βούτυρο ή οποιοδήποτε είδος τυριού. Το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι σάλτσες με βάση τη φέτα είναι όλα υπέροχες ιδέες.
Οι αγκινάρες έχουν επίσης καλή γεύση με βότανα όπως μαϊντανό, θυμάρι και βασιλικό. Προσπαθήστε να τα ενσωματώσετε στο ντιπ σας! Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν ακόμη και να τρώνε αγκινάρες με μαγιονέζα ή σάλτσα hollandaise.
Δείτε ακόμη Αγκινάρες με Παρμεζάνα στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 μέτριες αγκινάρες
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 170 βαθμούς.
- Πλύνετε τις αγκινάρες, κόψτε τα κοτσάνια και βγάλτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και καθαρίστε το χνούδι με ένα κουτάλι.
- Περιχύστε τις κομμένες αγκινάρες με το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις.
- Βάλτε τις αγκινάρες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο Air Fryer και ψήστε για 12 λεπτά. Ανοίξτε το καλάθι, γυρίστε τις αγκινάρες και ψήστε για άλλα 4 λεπτά.
- Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και σως.