Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Ψάρι και Θαλασσινά στο Air Fryer

Γαλέος παναρισμένος με φρυγανιά και μαϊντανό στο air fryer

Γαλέος παναρισμένος με φρυγανιά και μαϊντανό στο air fryer

Αν αγαπάς τα τραγανά ψάρια αλλά θέλεις να αποφύγεις το τηγάνι και το περιττό λάδι, αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Ο γαλέος, παναρισμένος με φρυγανιά και μαϊντανό και ψημένος στο air fryer, βγαίνει χρυσαφένιος, ζουμερός και απίστευτα αρωματικός — χωρίς ενοχές.

Μίνι σουφλέ πατάτας και τυριού στο air fryer – αφράτο και παιχνιδιάρικο

Γιατί να επιλέξεις γαλέο στο air fryer

Ο γαλέος είναι ψάρι με σφιχτή, λευκή σάρκα και ήπια γεύση, που «δένει» άψογα με τα μυρωδικά. Χάρη στο air fryer, μπορούμε να απολαύσουμε τηγανητή υφή με ελάχιστο λάδι. Έτσι:

  • Μειώνεις τα λιπαρά χωρίς να χάνεις γεύση.
  • Ετοιμάζεις πιο ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για κάθε εποχή.
  • Κερδίζεις χρόνο: η παρασκευή είναι πολύ πιο γρήγορη από το κλασικό τηγάνισμα.

Αν προσπαθείς να τρως πιο υγιεινά, ο γαλέος παναρισμένος στο air fryer είναι ό,τι πρέπει.

Υλικά που θα χρειαστείς

Για 2 μερίδες:

  • 2 φιλέτα γαλέου (φρέσκα ή κατεψυγμένα, καλά αποψυγμένα)
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγη σκόνη σκόρδου ή πάπρικα για έξτρα άρωμα

💡 Tip: Αν θέλεις ακόμη πιο τραγανή κρούστα, μπορείς να προσθέσεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα στη φρυγανιά.

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Γαλέος παναρισμένος με φρυγανιά και μαϊντανό στο air fryer
Γαλέος στο air fryer
  1. Προετοίμασε τον γαλέο: Σκούπισε καλά τα φιλέτα με απορροφητικό χαρτί ώστε να κολλήσει καλύτερα η παναρίσμα.
  2. Ετοίμασε το μείγμα πανάρισματος: Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα προαιρετικά μυρωδικά.
  3. Πέρασε τα φιλέτα: Βούτηξέ τα πρώτα στο χτυπημένο αυγό και έπειτα στο μείγμα φρυγανιάς. Πίεσε ελαφρά να κολλήσει καλά.
  4. Ψήσιμο στο air fryer: Άλειψε ελαφρά τα φιλέτα με ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα στο καλάθι. Ψήσε στους 180°C για 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση για ομοιόμορφο χρώμα.
  5. Σερβίρισμα: Σέρβιρε αμέσως, όσο είναι ζεστά και τραγανά.

Ιδέες για συνοδευτικά

  • Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού για δροσιά
  • Σαλάτα με ρόκα και ντοματίνια για χρώμα και φρεσκάδα
  • Πατάτες baby ψητές στο air fryer για πλήρες γεύμα
  • Σως γιαουρτιού ή ταρτάρ για βούτες

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο γαλέο;
Ναι, αρκεί να τον αποψύξεις πλήρως και να τον στεγνώσεις καλά πριν τον παναρίσεις.

Πόσο διατηρείται αφού ψηθεί;
Ιδανικά καταναλώνεται αμέσως. Αν περισσέψει, μπορείς να τον φυλάξεις στο ψυγείο έως 1 μέρα και να τον ζεστάνεις ξανά στο air fryer για λίγα λεπτά.

Γίνεται και χωρίς αυγό;
Φυσικά. Μπορείς να βουτήξεις τον γαλέο σε λίγο γάλα ή ελαιόλαδο πριν τη φρυγανιά.

Μοσχαρίσιο Ριμπάι Steak στο Air Fryer – Medium Rare με Τέλεια Κρούστα

Τελικές σκέψεις

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη γαλέο παναρισμένο στο air fryer, ήρθε η ώρα να το τολμήσεις. Είναι μια εύκολη και ελαφριά συνταγή που φέρνει γεύση καλοκαιριού στο τραπέζι, χωρίς το άγχος του τηγανιού. Μια μπουκιά και θα σε κερδίσει!

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!

Related Articles

Ζουμερές Αστακοουρές στο Air Fryer

AirFryers Team

Ψητές Γαρίδες με Σκόρδο και Λεμόνι στο Air Fryer

Μαίρη Καραντάσιου

Σαρδέλες και Γόπες Ψημένες στο Air Fryer σαν Τηγανητές

AirFryers Team