Αυτό το εύκολο και αφράτο κέικ μήλου στο Air Fryer είναι γεμάτο με φρέσκα μήλα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
Εύκολο Κέικ Μήλου στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλάτι για γεύση
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι συν 1 κ.γ.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ με το μαγειρικό σπρέι και την αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αυγό και το λάδι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια μήλου.
- Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα κέικ.
- Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σκεπάστε τη φόρμα και με ένα πιρούνι ανοίξτε μερικές τρύπες από πάνω.
- Με το καλάθι μέσα στο Air Fryer, προθερμαίνετε στους 190°C για 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε τη φόρμα κέικ στο καλάθι και ψήστε για 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί για 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τη φόρμα κέικ.
- Αφού περάσουν άλλα 5 λεπτά, βγαλτε τη φόρμα κέικ και τοποθετήστε την σε μια σχάρα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε το κέικ για να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- Αλάτι για γεύση
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι συν 1 κ.γ.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κούπες μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέικ με το μαγειρικό σπρέι και την αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αυγό και το λάδι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε τα κομμάτια μήλου.
- Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα κέικ.
- Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σκεπάστε τη φόρμα και με ένα πιρούνι ανοίξτε μερικές τρύπες από πάνω.
- Με το καλάθι μέσα στο Air Fryer, προθερμαίνετε στους 190°C για 5 λεπτά.
- Τοποθετήστε τη φόρμα κέικ στο καλάθι και ψήστε για 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί για 40 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τη φόρμα κέικ.
- Αφού περάσουν άλλα 5 λεπτά, βγαλτε τη φόρμα κέικ και τοποθετήστε την σε μια σχάρα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε το κέικ για να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!