Φτιάξτε γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer για να δημιουργήσετε το πιο δημοφιλές και νόστιμο ασιατικό πιάτο.
Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer
Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer σε 15 Λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μισό κιλό στήθη κοτόπουλου ή μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 4 έως 5 εκατοστών
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού ή πατάτας
- Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Προαιρετικά
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
- 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων για την παραδοσιακή πορτοκαλί όψη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204 βαθμούς C.
- Ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι στα μισά του χρόνου.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι από κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ανακατέψτε κατά διαστήματα.
- Ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού και το νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για να δημιουργήσετε ένα “πολτό” και στη συνέχεια προσθέστε το στη γλυκόξινη σάλτσα μαζί με τα κομμάτια ανανά και την κόκκινη χρωστική τροφίμων (αν χρησιμοποιείτε).
- Αφήστε να σιγοβράσει για ένα λεπτό ακόμα και βγάλτε τη σάλτσα από την εστία.
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μαζί και σερβίρετε μαζί με ρύζι ή λαχανικά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μισό κιλό στήθη κοτόπουλου ή μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 4 έως 5 εκατοστών
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού ή πατάτας
- Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- Προαιρετικά
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
- 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων για την παραδοσιακή πορτοκαλί όψη
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204 βαθμούς C.
- Ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι στα μισά του χρόνου.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι από κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ανακατέψτε κατά διαστήματα.
- Ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού και το νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για να δημιουργήσετε ένα “πολτό” και στη συνέχεια προσθέστε το στη γλυκόξινη σάλτσα μαζί με τα κομμάτια ανανά και την κόκκινη χρωστική τροφίμων (αν χρησιμοποιείτε).
- Αφήστε να σιγοβράσει για ένα λεπτό ακόμα και βγάλτε τη σάλτσα από την εστία.
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μαζί και σερβίρετε μαζί με ρύζι ή λαχανικά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!