Το μαγείρεμα των τσιπς κολοκυθιού στο Air Fryer τα κάνει τραγανά και χρυσαφί, αλλά το καλύτερο από όλα χρειάζεται μόνο ελάχιστο λάδι από αυτό που θα χρησιμοποιούσατε για να τα τηγανίσετε.
Νόστιμα Τσιπς Κολοκυθιού στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 αυγά
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ιταλικά βότανα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα διαγώνια σε φέτες 7 χιλιοστών
- Σάλτσα ντομάτας ζεστή για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπήστε ελαφρά τα 2 αυγά σε ένα ρηχό μπολ. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ. Αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά, την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, τα αποξηραμένα ιταλικά βότανα και την πάπρικα σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Βουτήξτε τις φέτες των κολοκυθιών στο αλεύρι, τινάζοντας το περιττό. Δουλεύοντας ένα-ένα, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια της τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να καλυφθούν.
- Αραδιάζετε τα μισά κολοκυθάκια σε μονή στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε με λάδι και ψήστε στους 200°C για 5 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και ψεκάστε ξανά με λάδι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.
- Βάλτε όλα τα κολοκυθάκια στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 3 λεπτά να ξαναζεσταθούν. Σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας για ντιπ.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 αυγά
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ιταλικά βότανα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα διαγώνια σε φέτες 7 χιλιοστών
- Σάλτσα ντομάτας ζεστή για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπήστε ελαφρά τα 2 αυγά σε ένα ρηχό μπολ. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ. Αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά, την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, τα αποξηραμένα ιταλικά βότανα και την πάπρικα σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Βουτήξτε τις φέτες των κολοκυθιών στο αλεύρι, τινάζοντας το περιττό. Δουλεύοντας ένα-ένα, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια της τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να καλυφθούν.
- Αραδιάζετε τα μισά κολοκυθάκια σε μονή στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε με λάδι και ψήστε στους 200°C για 5 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και ψεκάστε ξανά με λάδι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.
- Βάλτε όλα τα κολοκυθάκια στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 3 λεπτά να ξαναζεσταθούν. Σερβίρετε με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας για ντιπ.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!