Τώρα είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξετε okonomiyaki, ιαπωνικές αλμυρές τηγανίτες, με το Air Fryer. Είναι τέλειες ως καναπεδάκια ή σνακ. Περιχύστε με σάλτσα τονκάτσου και μαγιονέζα και απλά περιμένετε να γίνει αυτή η έκρηξη γεύσης στο στόμα σας.
Εύκολο Okonomiyaki στο Air Fryer
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/eukolo-okonomiyaki-sto-air-fryer-1024x768.jpg)
![](https://airfryers.gr/wp-content/uploads/2024/06/eukolo-okonomiyaki-sto-air-fryer-150x150.jpg)
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 60 ml ζωμός ντάσι ή ζωμός λαχανικών
- 3 φλιτζάνια τριμμένο wombok (κινέζικο λάχανο) ή πράσινο λάχανο
- 1 καρότο, ξεφλουδισμένο, χοντροτριμμένο
- Σπρέι λαδιού κανόλα
- Σάλτσα τονκάτσου, για σερβίρισμα
- Kewpie μαγιονέζα, για σερβίρισμα
- Τζίντζερ τουρσί, για σερβίρισμα
- Πράσουλιδα σε φέτες, για σερβίρισμα
- Ψημένο σουσάμι, για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τα αυγά, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό dashi ή ζωμό λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το τριμμένο wombok (κινέζικο λάχανο) ή το πράσινο λάχανο και το καρότο και ανακατέψτε να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε 4 δαχτυλίδια αυγών στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε με το σπρέι λαδιού. Γεμίστε κάθε δακτύλιο με περίπου 80 ml μείγμα λάχανου και μαγειρέψτε στους 180 C για 8 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Διατηρήστε τα ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα λάχανου, ψεκάζοντας κάθε φορά με λάδι.
- Περιχύστε τις τηγανίτες με σάλτσα τονκάτσου και Kewpie μαγιονέζα για το σερβίρισμα. Χρησιμοποιήστε ένα σουβλάκι για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Ρίξτε από πάνω το τουρσί τζίντζερ,τη πράσουλιδα και το σουσάμι.