Η συνταγή για ψητά ραπανάκια στο Air Fryer θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε αυτό το λαχανικό για πάντα. Πάει η τραγανή και πιπεράτη γεύση. Αντίθετα, γίνονται βουτυρώδη, ελαφρώς γλυκά λαχανικά που είναι τέλεια καρυκευμένα, τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά.
Ψητά Ραπανάκια στο Air Fryer
Ψητά Ραπανάκια στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια ραπανάκια {700 γρ.}
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204˚C για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ρίζα και το επάνω άκρο και κόψτε τα ραπανάκια στη μέση.
- Ρίξτε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και περιχύστε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
- Αλείψτε ελαιόλαδο στο καλάθι ή χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος για Air Fryer.
- Βάλτε τα ραπανάκια και τοποθετήστε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι.
- Ψήστε στους 193°C για 13-15 λεπτά, ανακινώντας στα 8 λεπτά. Κάθε Air Fryer θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε την πρόοδό της στα 8 λεπτά.
- Τα μεγαλύτερα ραπανάκια μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μαγειρέψτε μέχρι τα ραπανάκια να τρυπιούνται εύκολα με τη μύτη ενός μαχαιριού.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια ραπανάκια {700 γρ.}
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204˚C για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ρίζα και το επάνω άκρο και κόψτε τα ραπανάκια στη μέση.
- Ρίξτε τα ραπανάκια σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και περιχύστε με ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόνη σκόρδου, μαϊντανό, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά.
- Αλείψτε ελαιόλαδο στο καλάθι ή χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος για Air Fryer.
- Βάλτε τα ραπανάκια και τοποθετήστε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι.
- Ψήστε στους 193°C για 13-15 λεπτά, ανακινώντας στα 8 λεπτά. Κάθε Air Fryer θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε την πρόοδό της στα 8 λεπτά.
- Τα μεγαλύτερα ραπανάκια μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος. Μαγειρέψτε μέχρι τα ραπανάκια να τρυπιούνται εύκολα με τη μύτη ενός μαχαιριού.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!