Αυτά τα σπιτικά πιτσάκια τσέπες στο Air Fryer είναι ιδανικα για το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών ή για ένα σνακ μετά το σχολείο.
Σπιτικά Πιτσάκια Τσέπες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 120 γρ. baby σπανάκι
- 50 γρ. άπαχο ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού, σχισμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 1/3 κούπα πελτέ ντομάτας
- Σπρέι ελαιόλαδου
- Πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε την πιπεριά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστεί τυχόν υγρό στο τηγάνι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα θερμαινόμενο μπολ. Καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαραθεί. Στραγγίξτε. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Ζουλήξτε την υπερβολική υγρασία από το σπανάκι και ρίξτε το στο μείγμα πιπεριάς. Προσθέστε το ζαμπόν, τη φέτα, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετήστε μια τορτίγια σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο κέντρο της. Περιχύστε με το ένα τέταρτο του μείγματος πιπεριάς. Τυλίξτε την σε ρολό, διπλώνοντας στα πλάγια, για να κλείσετε τη γέμιση και να σχηματίσετε ένα πακέτο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Ψεκάστε από πάνω το λάδι.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180 C. Μαγειρέψτε τις τορτίγιες, με τη ραφή προς τα κάτω και σε 2 παρτίδες, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε με σαλάτα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 120 γρ. baby σπανάκι
- 50 γρ. άπαχο ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
- 80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού, σχισμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 1/3 κούπα πελτέ ντομάτας
- Σπρέι ελαιόλαδου
- Πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε την πιπεριά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστεί τυχόν υγρό στο τηγάνι. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το σπανάκι σε ένα θερμαινόμενο μπολ. Καλύψτε με βραστό νερό. Αφήστε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαραθεί. Στραγγίξτε. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Ζουλήξτε την υπερβολική υγρασία από το σπανάκι και ρίξτε το στο μείγμα πιπεριάς. Προσθέστε το ζαμπόν, τη φέτα, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετήστε μια τορτίγια σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας στο κέντρο της. Περιχύστε με το ένα τέταρτο του μείγματος πιπεριάς. Τυλίξτε την σε ρολό, διπλώνοντας στα πλάγια, για να κλείσετε τη γέμιση και να σχηματίσετε ένα πακέτο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Ψεκάστε από πάνω το λάδι.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 180 C. Μαγειρέψτε τις τορτίγιες, με τη ραφή προς τα κάτω και σε 2 παρτίδες, για 6 έως 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε με σαλάτα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!