Ικανοποιήστε τη λαχτάρα σας για αλμυρό σνακ μέσα σε λίγα λεπτά με τσιπς τορτίγιας στο Air Fryer. Χρειάζονται μόνο μερικά απλά υλικά για να τα φτιάξετε. Είναι ένα τόσο εύκολο σνακ ή ορεκτικό και γίνονται εύκολα μικρές μερίδες, αποφεύγοντας να τρώτε πατατάκια από το σακουλάκι!
Υλικά για τα τσιπς τορτίγιας στο Air Fryer
Πως να φτιάξετε τα τσιπς τορτίγιας στο Air Fryer
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175°C. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσας ή μαχαίρι για να κόψετε τις τορτίγιες σε τρίγωνα.
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να αλείψετε απαλά τις τορτίγιες μέχρι να επικαλυφθεί κάθε κομμάτι.
Δείτε ακόμη Τσιπς Κολοκυθιού στο Air Fryer
Τοποθετήστε τα κομμάτια τορτίγιας στο καλάθι του Air Fryer, απλώνοντάς τα σε μία στρώση χωρίς να στοιβάζονται ή να επικαλύπτονται. Πασπαλίστε τα κομμάτια με αλάτι ή άλλα καρυκεύματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Δουλεύοντας σε παρτίδες, ψήστε τα στους 175°C για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα τσιπς στα 3 ή 4 λεπτά. Θα γίνουν χρυσαφί και τραγανά όταν είναι έτοιμα.
Αφήστε τα τσιπς να κρυώσουν για λίγα λεπτά μετά και θα συνεχίσουν να γίνονται ακόμη πιο τραγανά όσο κρυώνουν.
Συμβουλές για να φτιάξετε τα καλύτερα τσιπς τορτίγιας
- Οι τορτίγιες καλαμποκιού είναι ιδανικές επειδή γίνονται πιο τραγανές από τις τορτίγιες με αλεύρι. Κόψτε τις σε τρίγωνα για ένα κλασικό σχήμα τσιπ.
- Πασπαλίστε τα κομμάτια τορτίγιας με αλάτι ή τα αγαπημένα σας καρυκεύματα πριν το ψήσιμο.
- Αφού ψήσετε τα πατατάκια αφήστε τα να κρυώσουν για ένα ή δύο λεπτά.
- Αυτά τα τσιπς μπορούν να αποθηκευτούν για μερικές ημέρες, αλλά μπορείτε να κάνετε μικρές παρτίδες κάθε φορά, επειδή είναι καλύτερα όταν φτιάχνονται αμέσως.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175°C.
- Με έναν κόφτη πίτσας ή ένα μαχαίρι κόψτε τις τορτίγιες σε τρίγωνα.
- Με πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείψτε ελαφρά λάδι στα τρίγωνα.
- Βάλτε τα τρίγωνα τορτίγιας στο καλάθι σε μία στρώση χωρίς να επικαλύπτονται.
- Πασπαλίστε τα τρίγωνα με αλάτι ή άλλα καρυκεύματα που θέλετε.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες,ψήστε στους 175°C για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα τρίγωνα στα μισά του χρόνου.Τα τσιπς θα γίνουν χρυσαφί και τραγανά.
- Αφήστε τα τσιπς τορτίγιας να κρυώσουν για ένα ή δύο λεπτά.