Λατρεύεις το street food αλλά θες να το απολαμβάνεις στην άνεση του σπιτιού σου; Έλα να δούμε μαζί πώς θα φτιάξουμε τους πιο αφράτους ρεβυθοκεφτέδες στο air fryer, συνοδεία μιας δροσερής σάλτσας γιαουρτιού με δυόσμο!
Μανιτάρια πλευρώτους με μπαλσάμικο στο Air Fryer – Απόλυτα Γευστικά!
Γιατί να διαλέξεις ρεβυθοκεφτέδες στο air fryer;
Δεν είναι μυστικό: οι ρεβυθοκεφτέδες στο air fryer είναι ό,τι πιο κοντινό στο αυθεντικό street food, αλλά πολύ πιο ελαφριοί! Χωρίς τηγάνι και περιττά λάδια, απολαμβάνεις το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα με λιγότερες τύψεις. Επιπλέον, σε σώζουν χρόνο και κόπο – το air fryer κάνει όλη τη δουλειά για σένα.
Υλικά που θα χρειαστείς
Για να ξεκινήσουμε, τσέκαρε αν έχεις τα παρακάτω:
- 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα από βραδύς)
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
- 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο σε spray
Για τη σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να φτιάξεις τους τέλειους ρεβυθοκεφτέδες – Βήμα βήμα
1. Ετοιμασία της ζύμης
Αφού μουλιάσεις τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες, στράγγισέ τα καλά. Ρίξ’ τα στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
➔ Tip: Μην τα πολτοποιήσεις τελείως! Θέλουμε μια υφή σαν χοντρό πουρέ για να παραμείνουν οι ρεβυθοκεφτέδες μας αφράτοι.
Πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλεύρι ώστε να δέσει το μείγμα. Αν χρειάζεται, προσθέτεις κουταλιά-κουταλιά ακόμα λίγο αλεύρι.
2. Πλάσιμο και ψήσιμο
Φτιάξε μικρά μπαλάκια ή πιτάκια με το χέρι σου. Ψέκασέ τα ελαφρά με ελαιόλαδο και τοποθέτησέ τα στο καλάθι του air fryer.
➔ Ψήσε στους 190°C για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση για ομοιόμορφο ψήσιμο. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι – στο υπόσχομαι!
3. Ετοιμασία της σάλτσας γιαουρτιού
Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το γιαούρτι με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Απλή αλλά άκρως δροσιστική συνοδεία!
Ιδέες σερβιρίσματος για ρεβυθοκεφτέδες
- Μέσα σε πίτα με φρέσκα λαχανικά και τη σάλτσα γιαουρτιού.
- Πάνω σε σαλάτα για ελαφρύ γεύμα.
- Σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους (θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ!).
Χρήσιμες συμβουλές για ακόμη καλύτερους ρεβυθοκεφτέδες
- Μούλιασμα: Πάντα χρησιμοποίησε ωμά και καλά μουλιασμένα ρεβίθια – ποτέ βρασμένα. Έτσι πετυχαίνεις την ιδανική υφή.
- Μπαχαρικά: Παίξε με τα καρυκεύματα! Δοκίμασε πάπρικα ή πιπέρι καγιέν αν θες λίγη έξτρα ένταση.
- Αποθήκευση: Φυλάσσονται τέλεια στο ψυγείο για 3 μέρες και μάλιστα ξαναζεσταίνονται στο air fryer σαν να βγήκαν μόλις!
Κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι – Η ελαφριά εκδοχή στο air fryer
Γιατί να αγαπήσεις τους ρεβυθοκεφτέδες στο air fryer
Οι ρεβυθοκεφτέδες δεν είναι απλά ένα υγιεινό street food. Είναι το απόλυτο comfort food χωρίς τύψεις! Το air fryer κάνει το μαγείρεμα πιο απλό από ποτέ, ενώ η σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο προσθέτει τη φρεσκάδα που απογειώνει το πιάτο.
Επόμενη φορά που θα θες κάτι γρήγορο, νόστιμο και εντυπωσιακό, ξέρεις τι να φτιάξεις!