Φτιάξετε εύκολα ζουμερές χοιρινές μπριζόλες στο Air Fryer που σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας συνοδευτικό, είναι ιδανικές για βραδινά δείπνα ή γεύματα ειδικής περίστασης.
Ζουμερές Χοιρινές Μπριζόλες στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- Αλεύρι αμυγδάλου
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Σκόρδο σε σκόνη
- Μείγμα Creole
- Πάπρικα
- Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190°C. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα Creole και την πάπρικα. Περιχύστε τις χοιρινές μπριζόλες παντού με το μείγμα και τινάξτε την περίσσεια.
- Μην στεγνώσετε τις χοιρινές μπριζόλες πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα. Η υγρασία θα βοηθήσει τα καρυκεύματα και το αλεύρι να προσκολληθούν στο κρέας. Επίσης, είναι σημαντικό να προθερμάνετε το Air Fryer, επειδή, όπως ακριβώς ένας ζεστός φούρνος, η χρήση της κατάλληλης θερμοκρασίας ψησίματος αποτρέπει το υπερβολικό ψήσιμο ή το σκληρό κρέας.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια στρώση σε ένα λαδωμένο ταψί στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο.Μαγειρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν, 12 με 15 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 60°C, γυρνώντας τις μπριζόλες και ψεκάζοντας επιπλέον ελαιόλαδο στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Βγάλτε τις χοιρινές μπριζόλες και κρατήστε τις ζεστές ενώ επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες.
- Για να μην στεγνώσουν οι χοιρινές μπριζόλες, ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος στα 12 λεπτά και μετά προσθέστε περισσότερο χρόνο ψησίματος αν χρειάζεται. Εάν είναι κοντά στους 60°C, μπορεί να χρειαστείτε μόνο ένα ή δύο λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
- Αλεύρι αμυγδάλου
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Σκόρδο σε σκόνη
- Μείγμα Creole
- Πάπρικα
- Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190°C. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, το μείγμα Creole και την πάπρικα. Περιχύστε τις χοιρινές μπριζόλες παντού με το μείγμα και τινάξτε την περίσσεια.
- Μην στεγνώσετε τις χοιρινές μπριζόλες πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα. Η υγρασία θα βοηθήσει τα καρυκεύματα και το αλεύρι να προσκολληθούν στο κρέας. Επίσης, είναι σημαντικό να προθερμάνετε το Air Fryer, επειδή, όπως ακριβώς ένας ζεστός φούρνος, η χρήση της κατάλληλης θερμοκρασίας ψησίματος αποτρέπει το υπερβολικό ψήσιμο ή το σκληρό κρέας.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια στρώση σε ένα λαδωμένο ταψί στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο.Μαγειρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν, 12 με 15 λεπτά ή μέχρι το θερμόμετρο να δείξει 60°C, γυρνώντας τις μπριζόλες και ψεκάζοντας επιπλέον ελαιόλαδο στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Βγάλτε τις χοιρινές μπριζόλες και κρατήστε τις ζεστές ενώ επαναλαμβάνετε με τις υπόλοιπες.
- Για να μην στεγνώσουν οι χοιρινές μπριζόλες, ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος στα 12 λεπτά και μετά προσθέστε περισσότερο χρόνο ψησίματος αν χρειάζεται. Εάν είναι κοντά στους 60°C, μπορεί να χρειαστείτε μόνο ένα ή δύο λεπτά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!