Φτιάξετε τέλεια ψημένη ζουμερή πανσέτα Air Fryer με τραγανή πέτσα κράξιμο και τρυφερό κρέας.
Ζουμερή Πανσέτα στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 750 γρ. – 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 200 C. Στεγνώστε την πανσέτα με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το πάνω μέρος του λίπους, προσέχοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος. Τρίψτε με το λάδι και πασπαλίστε καλά με τους κόκκους του σκόρδου. Ανασηκώστε την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή η πέτσα.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C και μαγειρέψτε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και η πέτσα να γίνει εντελώς τραγανή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 750 γρ. - 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι σκόρδου
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 200 C. Στεγνώστε την πανσέτα με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα και, στη συνέχεια, τραβήξτε το πάνω μέρος του λίπους, προσέχοντας να μην το κόψετε μέχρι το τέλος. Τρίψτε με το λάδι και πασπαλίστε καλά με τους κόκκους του σκόρδου. Ανασηκώστε την πανσέτα με το δέρμα προς τα πάνω και μαγειρέψτε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται τραγανή η πέτσα.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C και μαγειρέψτε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και η πέτσα να γίνει εντελώς τραγανή.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!