Το ψητό κουνουπίδι μπορεί να γίνει ένα εξαισίο συνοδευτικό για τα πιάτα μας ή μπορεί να καταναλωθεί απλά σαν σνακ όταν θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο αλλά ταυτόχρονα να είναι υγιενό και χωρίς πολλές θερμίδες. Εδώ το κόλπο για να γίνει νόστιμο το κουνουπίδι είναι το σκόρδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο σε σκόνη ή κανονικό σκόρδο σε σκόνη. Μέσα στο air fryer βέβαια το σκόρδο μπορεί να μαυρίσει λίγο αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο.
Στα μισά τους ψησίματος πρέπει να το γυρίσουμε για να ψηθεί καλά και απο τις δυο μεριές.
Υλικά
- 1 μικρό ή μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια μπουκίτσας
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) σκόνη σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) μαύρο πιπέρι
- (προαιρετικά) ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάλτε το κουνουπίδι και προσθέστε το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε να πάνε όλα τα υλικά παντού. Εναλλακτικά μπορείτε να ανακατέψετε σε διαφορετικό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και μετά να περιχύσετε το κουνουπίδι. Και οι δυο τρόποι λειτουργούν εξίσου καλά, αν δεν σας πειράζει να λερώσετε 2 μπολ.
Τοποθετήστε το κουνουπίδι στο καλάθι του Air Fryer και απλώστε το καλά. Ψήστε για 12-18 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στον μισό χρόνο γυρίστε το κουνουπίδι.
Αν χρησιμοποιείτε προθέρμανση τότε μειώστε λίγο τον χρόνο. Το κουνουπίδι σας είναι έτοιμο όταν το δοκιμάσετε και έχει μαλακώσει.Βέβαια υπάρχουν και διάφορα γούστα. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει να είναι πολύ καλοψημμένο.
Σε ένα μπολ βάλτε το κουνουπίδι και προσθέστε το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε να πάνε όλα τα υλικά παντού. Εναλλακτικά μπορείτε να ανακατέψετε σε διαφορετικό μπολ το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και μετά να περιχύσετε το κουνουπίδι. Και οι δυο τρόποι λειτουργούν εξίσου καλά, αν δεν σας πειράζει να λερώσετε 2 μπολ. Τοποθετήστε το κουνουπίδι στο καλάθι του Air Fryer και απλώστε το καλά. Ψήστε για 12-18 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στον μισό χρόνο γυρίστε το κουνουπίδι. Αν χρησιμοποιείτε προθέρμανση τότε μειώστε λίγο τον χρόνο. Το κουνουπίδι σας είναι έτοιμο όταν το δοκιμάσετε και έχει μαλακώσει.Βέβαια υπάρχουν και διάφορα γούστα. Εμένα για παράδειγμα μου αρέσει να είναι πολύ καλοψημμένο.ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ
Καλή επιτυχία!